STRAJA - "Serpi" cu placa in Muntii Valcan
Teritoriile sunt bine definite la Straja. Schiorii fac legea pe partie, in vreme ce amatorii de snowboard isi fac de cap in afara pistelor, prin zapada neatinsa, numai buna pentru free-ride. 
STRAJA - "Serpi" cu placa in Muntii Valcan
Teritoriile sunt bine definite la Straja. Schiorii fac legea pe partie, in vreme ce amatorii de snowboard isi fac de cap in afara pistelor, prin zapada neatinsa, numai buna pentru free-ride.   Dupa restructurarile din industria miniera, Valea Jiului s-a orientat brusc catre turism. Astfel, statiunea Straja, aflata in Muntii Valcan, a devenit cea mai cautata destinatie de schi pentru locuitorii din zona Banatului.   TEHNIC. Week-end-ul acesta partiile s-au prezentat in conditii excelente. "A nins bine in luna noiembrie si am intrat cu masina de batut pe partie. Astfel, am reusit sa facem o baza buna, sa prindem zapada de sol", a explicat Emil Parau, administratorul partiilor din Straja. Locul este ideal atat pentru schi, dar mai ales pentru snowboard. Pistele bine ame-najate sunt numai pentru schiorii care doresc sa-si imbunatateasca tehnica. In schimb, dincolo de partie e taramul placarilor.   EXTREM. Nu sunt multi amatori de snowboard care vin la Straja. La fel cum nu sunt multi iubitori ai acestui sport in zona Banatului. Timisorenii sau aradenii prefera schiul. E mai elegant. Cei care rup stilul si urca pe placa sunt totusi cei mai fericiti. Week-end-ul acesta, in dreapta teleschiurilor s-a format un powder cam de o palma, numai bun pentru coborari line. "Facem serpi", spunea o localnica, explicand astfel urmele pe care le facea cu placa prin zapada. In aceasta iarna, la Straja va fi construit un snowpark. El va fi gazduit de partia Platoul Soarelui si va avea toate elementele unor acrobatii perfecte. Pana atunci, turistii s-au delectat doar cu o rampa de pamant, nu foarte spectaculoasa, dar de pe care orice practicant de snowboard isi putea perfecta sariturile. sorin.anghel@jurnalul.ro


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.