Fostul presedinte al lui FC National reclama circul facut de Dumitru Dragomir si asteapta marea curatenie din Liga I pentru a reveni in fotbal.

Constantin Iacov (foto) a iesit din fotbal, insa presedintii de cluburi inca mai au motive sa-si aduca aminte de el. Dupa ce fostul actionar din Cotroceni a incercat sa-l dea jos, seful LPF este anchetat de DNA in urma denuntului legat de sediul Ligii. Patronul Jiului, Alin Simota, a dat declaratii cu privire la banii pe care i-a oferit anul trecut bancarilor sa bata Pandurii, iar oficialul Timisoarei, Emil Rosianu, a dat cu subsemnatul la Parchet in cazul transferurilor de la FC National. Procurorii Anticoruptie sustin ca toata ancheta referitoare la fotbal a plecat de la declaratiile lui Iacov.

Ati iesit din fotbal, dar nu l-ati iertat pe Dumitru Dragomir.

Nu e vorba de iertat. Nu am nimic cu omul Dragomir. Eu am facut ce era normal, pentru ca as fi putut fi acuzat de tainuire. Erau documente care ma incriminau si pe mine. Dragomir nu are nici onoarea, nici demnitatea de a lasa DNA sa-si faca datoria. Tot circul pe care-l face… Ba spune ca are incredere, ba ca i-a luat la misto pe procurori, ca nu a prezentat toate actele. I-as recomanda sa taca daca este nevinovat. Dar, daca este vinovat, e normal acest circ ieftin. Profita de un drept pe care nu-l are. Spune ca e in primii zece ca popularitate si din aceasta cauza este anchetat, ca au aflat ca se bate pentru Primaria Sectorului 1 … Haideti sa fim seriosi! Mi-e rusine ca imi implica numele ca si cind ar fi o conspiratie a DNA si a mea impotriva dinsului. El spune ca eu sint vinovat de tot ce i se intimpla. Inseamna ca sint mai bun decit un procuror.

Domnul Dragomir spune ca va da in judecata.

Sa va dau inregistrarile cu Dragomir de la inceput? El de doi ani tot zice ca ma da in judecata. Cine il mai crede? A iesit pe televiziune si a spus tot felul de lucruri despre mine. Eu n-am mai iesit. Am predat avocatilor mei CD-ul cu inregistrarea si acestia vor decide daca sint elemente sa-l actionam in instanta.

Mai multi presedinti de club au fost audiati zilele acestea la DNA pornind de la denunturile dumneavoastra.

Este normal sa mearga. Si eu am fost si nu am chemat toate televiziunile. In legatura cu transferurile la Timisoara, cu McKain si ceilalti, am scos documentele de la Registrul Comertului, am prezentat hirtii care ma disculpa. Eu am fost chemat ca martor. Nu stiu exact ce se intimpla, se fac in continuare cercetari. Nu am nici o semnatura pe contracte. Dintre toti cei care au fost la DNA, cel mai mult mi-au placut atitudinea domnului Badea de la Dinamo si cea a lui Rosianu de la Politehnica. In rest se fac declaratii de pe scarile DNA, parca sintem la Mecca.

Va ginditi sa reveniti in fotbal?

Credeti ca mai sint bine venit in fotbal? Eu nu pot sa primesc bani pentru a cistiga un meci. La fel as fi putut sa primesc bani ca sa pierd. Banii primiti de la Vaslui si de la Jiul pentru a invinge pe Pandurii Tirgu-Jiu i-am inregistrat, am platit impozit si i-am donat Guvernului Romaniei pentru sinistratii de la Rast. Atunci, domnul Simota m-a dat in judecata pentru ca voia banii inapoi, dar a pierdut. Eu cred ca pina nu se va face acea curatenie despre care se tot vorbeste nu se va rezolva nimic. Vedeti, domnul Penescu vorbeste de lucruri necurate, MM Stoica la fel, o fi ceva necurat.