Inalta Curte de Casatie si Justitie va decide peste zece zile daca dosarul in care fostul ministru de interne Mihai Chitac este judecat in legatura cu moartea a patru persoane in timpul mineriadei din iunie 1990 va fi restituit procurorilor in veder
Inalta Curte de Casatie si Justitie va decide peste zece zile daca dosarul in care fostul ministru de interne Mihai Chitac este judecat in legatura cu moartea a patru persoane in timpul mineriadei din iunie 1990 va fi restituit procurorilor in vederea refacerii urmaririi penale. Ar fi a doua oara cand acest dosar ar putea fi restituit procurorilor de la Sectia Parchetelor Militare.

La termenul de ieri al procesului mineriadei din 13-15 iunie 990, avocatul generalului Mihai Chitac a invocat doua exceptii in cauza, una care vizeaza sesizarea nelegala a instantei datorita unor vicii procedurale, iar alta referitoare la legea raspunderii ministeriale. „Cerem restituirea cauzei la procuror deoarece rechizitoriul a fost verificat de catre procurorul militar sef adjunct al Sectiei Parchetelor Militare, si nu de catre seful Sectiei Parchetelor Militare, asa cum prevede legea“, a spus avocatul lui Chitac. El a mai declarat in fata instantei ca generalul magistrat Dan Voinea a mai instrumentat o data dosarul aflat in faza de urmarire penala, in primul ciclu procesual, motiv pentru care nu ar mai avea dreptul sa o faca inca o data.

Voinea nu ar fi avut voie sa se implice si in a doua ancheta
„Persoana care a verificat acest rechizitoriu este unul si acelasi procuror militar care a efectuat urmarirea penala si a intocmit rechizitoriul anterior restituirii cauzei pentru refacerea urmaririi penale.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.