Inalta Curte de Casatie si Justitie va decide peste zece zile daca dosarul in care fostul ministru de interne Mihai Chitac este judecat in legatura cu moartea a patru persoane in timpul mineriadei din iunie 1990 va fi restituit procurorilor in vederea refacerii urmaririi penale. Ar fi a doua oara cand acest dosar ar putea fi restituit procurorilor de la Sectia Parchetelor Militare.

La termenul de ieri al procesului mineriadei din 13-15 iunie 990, avocatul generalului Mihai Chitac a invocat doua exceptii in cauza, una care vizeaza sesizarea nelegala a instantei datorita unor vicii procedurale, iar alta referitoare la legea raspunderii ministeriale. „Cerem restituirea cauzei la procuror deoarece rechizitoriul a fost verificat de catre procurorul militar sef adjunct al Sectiei Parchetelor Militare, si nu de catre seful Sectiei Parchetelor Militare, asa cum prevede legea“, a spus avocatul lui Chitac. El a mai declarat in fata instantei ca generalul magistrat Dan Voinea a mai instrumentat o data dosarul aflat in faza de urmarire penala, in primul ciclu procesual, motiv pentru care nu ar mai avea dreptul sa o faca inca o data.

Voinea nu ar fi avut voie sa se implice si in a doua ancheta
„Persoana care a verificat acest rechizitoriu este unul si acelasi procuror militar care a efectuat urmarirea penala si a intocmit rechizitoriul anterior restituirii cauzei pentru refacerea urmaririi penale.