Alt scandal in magistratura, dupa cel legat de bomba DNA legata de mita si frauda la examenul pentru functiile de conducere ale unor procurori, a izbucnit ieri la Parchetul Inaltei Curti. Era de asteptat. Vizibil suparata, probabil din cauza acestei
Alt scandal in magistratura, dupa cel legat de bomba DNA legata de mita si frauda la examenul pentru functiile de conducere ale unor procurori, a izbucnit ieri la Parchetul Inaltei Curti. Era de asteptat. Vizibil suparata, probabil din cauza acestei situatii penibile in care a ajuns magistratura romana pe care o pastoreste, doamna Kovesi a oficiat o decizie pe care o luase deja cu cateva zile inainte: a infirmat ordonanta de punere sub urmarire a fostului sef al statului, Ion Iliescu si l-a pus la zid pe generalul Dan Voinea, cel care s-a ocupat de dosarele Revolutiei si Mineriadelor, acuzandu-l de incompetenta si imixtiune. M-am mirat.

In primul rand, generalul Voinea nu e un absolvent sosit acum de pe bancile facultatii, e profesor universitar si doctor in drept. Asta nu inseamna, mi-am zis, ca el sa nu fi gresit procedural. Se-ntampla. Daca asa va puncta si Consiliul Superior al Magistraturii la finele verificarilor solicitate, atunci Voinea ar putea fi sanctionat. In fond, nu e ruda cu Tulus...

Pana atunci ma abtin sa trag o concluzie. Adevarul ar putea fi la mijloc, mai la dreapta sau mai la stanga de cele sustinute ieri de Kove si. Eu cred ca mai la dreapta, dupa cum sunt orientarile politice ale vremii. Traseul marilor dosare ale Revolutiei e firesc, intr-o tara ca Romania, sa fi fost unul foarte lung.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.