Un documentar despre filmul lui Cristian Mungiu premiat cu Palme D'Or, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile",  va rula luni la Centrul pentru Jurnalism Independent si va fi urmat de o dezbatere despre distributia de film in Romania. Documentarul are 2
Un documentar despre filmul lui Cristian Mungiu premiat cu Palme D'Or, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", va rula luni la Centrul pentru Jurnalism Independent si va fi urmat de o dezbatere despre distributia de film in Romania. Documentarul are 26 de minute si este realizat de Sorin Avram, cel care a facut si insemnarile de pe site-ul filmului despre caravana in care a plecat pelicula prin 15 orase din tara ramase fara cinematografe. Filmul a fost vazut astfel de aproape 10.000 de oameni in caravana care a colindat tara timp de o luna. La finalul uneia din proiectiile de la Tulcea, "o doamna de vreo 40 de ani se agita pe holuri, incercand sa dea de unul dintre organizatori", isi aminteste Sorin Avram. "Doamna era blonda. De fapt, voia adresa de mail a lui Cristian Mungiu, ca sa-l intrebe daca filmul nu cumva e inspirat de propria ei viata. si asta pentru ca o cheama Otilia, tatal e maistru militar si mama pensionata pe caz de boala si a ramas gravida in 1987", exact ca unul dintre personajele principale ale peliculei lui Mungiu.
Proiectia de la CJI va avea loc la ora 11.00 si va fi urmata de o dezbatere despre situatia distributiei de film in Romania, in contextul recentelor succese externe ale noului val al cinematografiei romane. La dezbatere vor participa Cristi Mungiu, Sorin Avram, distribuitori, producatori, cineasti romani si straini.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.