Monitorul Oficial nu a publicat nici ieri decizia Curtii Constitutionale (CCR) nr. 1133 din 27 noiembrie 2007 referitoare la neconstitutionalitatea Ordonantei de Urgenta a Guvernului privind modificarea Legii raspunderii ministeriale nr. 114/1999. De
Monitorul Oficial nu a publicat nici ieri decizia Curtii Constitutionale (CCR) nr. 1133 din 27 noiembrie 2007 referitoare la neconstitutionalitatea Ordonantei de Urgenta a Guvernului privind modificarea Legii raspunderii ministeriale nr. 114/1999. Decizia respectiva ii da presedintelui dreptul sa avizeze singur, fara nici o comisie speciala, cererile Parchetului General de incepere a urmaririi penale asupra unor ministri. Dupa ce consilieri ai lui Bogdan Olteanu sustineau joi seara ca n-ar avea cine sa avizeze decizia, secretarul general fiind plecat in concediu, Camera Deputatilor a revenit cu precizari oficiale, ieri anuntand ca respectiva decizie a CCR a fost primita si inregistrata la secretariatul general al Camerei Deputatilor, iar in dimineata zilei de 5 decembrie a fost trimisa la Monitorul Oficial, pentru publicare. L-am cautat o zi intreaga pe directorul general, Liviu Moraru, dar n-a fost de gasit. In cele din urma, ieri dupa-amiaza acesta a sustinut, intr-un comunicat remis presei, ca "la Monitorul Oficial nu exista o cerere expresa din partea emitentului sau a altei autoritati de stat pentru publicarea peste rand, in regim de urgenta a Deciziei nr. 1133/2007, iar conducerea M.O. nu poate lua o astfel de decizie, in afara prioritatilor la publicare". Cum nu i-a fixat nimeni prioritatile, Moraru spune ca la Monitor se afla la rand spre publicare 226 de acte normative, intre care 50 de decizii ale Curtii Constitutionale. Moraru lanseaza si un apel: "Rugam insistent emitentii sa respecte conditiile tehnice de publicare a actelor". In schimb, directorul editorial al Monitorului, Gheorghe Toma, a declarat ca nu este imposibil ca decizia CCR sa fie publicata in cursul zilei de astazi. Acesta a spus ca nu a vorbit la telefon cu presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu. Liderul liberal declarase cu cateva ore in urma ca directorul Monitorului Oficial i-ar fi spus ca presedintele Traian Basescu face presiuni pentru publicarea "peste rand" a deciziei Curtii Constitutionale.
Directorul general al Monitorului Oficial, Liviu Moraru, ne-a declarat ca decizia Curtii Constitutionale putea fi publicata pana acum daca emitentul, in speta Curtea Constitutionala sau Camera Deputatilor, solicita un regim de urgenta pentru aparitia in M.O. Moraru sustine ca in discutia cu Bogdan Olteanu nu a folosit cuvantul "presiune" (venita din partea Presedintiei). "Insa de ceva timp trebuia sa ma intalnesc cu cineva de la Cotroceni. Nu se poate vorbi de presiune la asemenea nivel", a mai spus Liviu Moraru.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.