Meciul cu Ungaria de la CM de handbal feminin ne poate oferi numele castigatoarei grupei a II-a.
Castigarea grupei ne-ar oferi un traseu favorabil si un adversar accesibil in sferturi.
Acest weekend ar putea fi decisiv pentru nationala femi
Meciul cu Ungaria de la CM de handbal feminin ne poate oferi numele castigatoarei grupei a II-a.
Castigarea grupei ne-ar oferi un traseu favorabil si un adversar accesibil in sferturi.
Acest weekend ar putea fi decisiv pentru nationala feminina de handbal a Romaniei in vederea traseului sau de la Campionatul Mondial din Franta. Daca Romania invinge azi Spania (ora 19.30) si, mai ales, Ungaria maine (ora 17.30), atunci elevele lui Gheorghe Tadici sunt aproape sigure ca vor castiga grupa si, implicit, vor avea un adversar mai usor in sferturile de finala. Daca meciul cu Spania nu ar trebui sa ne puna prea multe probleme, ibericele nefiind, la ora actuala, o echipa care sa atace podiumul mondial, nu acelasi lucru se poate spune despre supermeciul cu Ungaria, de maine, formatia vecinilor nostri fiind una extrem de periculoasa, cu care noi am avut mereu probleme.
Presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, spune ca aceasta editie a Campionatului Mondial este foarte echilibrata si poate crea probleme medicale. "E un campionat foarte echilibrat si care poate sa creeze perturbari cardiace. Asa e frumos sportul. Poate la meciurile urmatoare Romania se va exprima mai usor si va fi mai relaxata. Nu mai rezist la inca doua meciuri de acest fel. Inima mea nu mai poate", a spus Gatu la finalul meciului Romania-Coreea de Sud (31-27) de joi seara.
Mai relaxat la final, selectionerul Gheorghe Tadici a fost de parere ca "aproape sigur" Romania se va califica in semifinalele CM. "Am avut un joc foarte greu cu Coreea de Sud. Se joaca greu impotriva echipelor asiatice. Exact de asta ne-a fost frica. Am inceput altfel decat ne-am propus. In momentul in care apararea a inceput sa o ajute pe Luminita Dinu, lucrurile au intrat pe fagasul bun. Am plecat 24 de echipe la drum si cred ca am intrat in primele opt. Fiecare dintre cele 12 echipe ramase isi doreste o medalie, dar si un loc care sa ii faciliteze accesul la Jocurile Olimpice. Suntem in grafic. Sunt aproape sigur ca ne vom califica in semifinale", a spus Tadici. "Nu am depasit randamentul de 70 la suta, asteptam o crestere in toate planurile jocului, sa jucam din ce in ce mai bine si sa gasim o formula cat mai echilibrata, pentru ca in primele patru jocuri au existat destule fluctuatii, care nu sunt caracteristice echipei Romaniei si nu sunt nici normale", a mai spus antrenorul nationalei noastre.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.