Un colonel din Jandarmerie dezvaluie noua metoda a unor huligani de a scapa de amenzi si dosare penale: un telefon catre pile, cunostinte, relatii si chiar rude sus-puse, unele chiar in Ministerul de Interne.

Surprinzator pentru toti micr
Un colonel din Jandarmerie dezvaluie noua metoda a unor huligani de a scapa de amenzi si dosare penale: un telefon catre pile, cunostinte, relatii si chiar rude sus-puse, unele chiar in Ministerul de Interne.

Surprinzator pentru toti microbistii, dar in special pentru spectatorul de rand, este faptul ca, pana in prezent, nici un huligan nu a platit cu adevarat pentru faptele sale. Incidente au fost nenumarate, cel putin in acest an, dar cativa dintre cei prinsi ca au calcat pe bec au scapat nepedepsiti. Acestia spun ca nu au de ce sa-si faca griji nici pe viitor pentru ca au spatele asigurat si nimeni nu le poate face vreun rau. Dupa partida de fotbal dintre Steaua si Dinamo, disputata in Ghencea, atunci cand meciul a fost intrerupt de doua ori din cauza fumului dens provocat de torte si fumigene, oamenii pusi sa pazeasca ordinea au fost mai prompti parca decat niciodata. Unul dintre suporterii „cainilor rosii”, care a tinut sa isi pastreze anonimatul, ne-a declarat: „A fost jale mare dupa acel joc. Am fost inconjurati de jandarmi si urcati cate 20, 30 sau chiar 40 in dube.

Ne-a u dus ca la puscarie, mai aveam nitel si ne sufocam. Am fost vreo 400 anchetati, amprentati, fotografiati si amendati cu sume mari, de la 2,3 milioane, pana la 50. Mai aveam un pic si umpleam toate aresturile sectiilor de Politie din Bucuresti. Asta in nume personal, individual deci, nu pe club. Trebuie sa platim cat mai repede, ca e de jale, altfel ajungem la puscarie”. Tot el a continuat: „Ne-au tinut acolo pana la 4 dimineata. Nu a fost de loc placut sa discutam cu ei, erau porniti rau din cauza lui Mitica Dragomir. De la el ni se trag toate. Acum a venit vremea sa ne potolim. Cert este insa ca nu au tinut cont de cine era in fata lor”.

'In galerii sunt fii de generali si politisti. Ce sa le facem?>>
Locotenent-colonelul Ion Lepadatu, seful Directiei a treia a Jandarmeriei, a explicat ieri motivele pentru care o parte dintre fanii violenti din galeriile bucurestene scapa nepedepsiti. „Suntem supusi la tot felul de presiuni. In galerii se gasesc copiii unor oameni cu functii importante, politisti, generali de armata sau politie, oameni cu afaceri grele. Atunci cand vreunul dintre ei este luat pentru identificare si amendare, da un telefon si taticul sare in ajutorul lui, afirmand ca feciorul lui nu a facut nimic. Ce poti sa mai zici si sa faci?”, ne-a dezvaluit col. Ion Lepadatu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.