Pentru fidelizarea clientior bancile au pregatit discounturi la magazinele partener si campanii promotionale de ieftinire a imprumuturilor.
Deocamdata, comerciantii care s-au grabit sa se "alieze" cu bancile vin in majoritate din sfera produselo
Pentru fidelizarea clientior bancile au pregatit discounturi la magazinele partener si campanii promotionale de ieftinire a imprumuturilor.
Deocamdata, comerciantii care s-au grabit sa se "alieze" cu bancile vin in majoritate din sfera produselor de lux.
Alpha Bank le ofera debitorilor de calibru (cu credite de minimum 30.000 euro) intrarea libera in Alpha Club. Membrii primesc un card prin care pot beneficia de reduceri in magazinele partenerilor. Reducerile vin din sfera produselor pentru decorarea locuintei (Mobexpert, Vesta Group, Genco Samsung, Bravo Grup etc.), a articolelor de lux (Cellini, AutoItalia Alfa Romeo, Continental Hotels) sau ofertelor de turism (Go Travel) si presupun discounturi de 5-25%. O strategie asemanatoare adopta si Credit Europe cu cardul de credit Avantaj. In acest caz, nu este vorba de discounturi ci de plata in rate lunare fara dobanda a produselor achizitionate de la magazinele partener (cel mai frecvent 3-5 rate, in cazuri rare 12 rate). Sistemul de rate poate fi extins pe 3 ani, caz in care se plateste insa un comision lunar de 0,78%. Taxa anuala pentru dobandirea cardului Avantaj este de 300 lei. Fanii cumparaturilor sunt momiti cu un bonus de 0,3% din valoarea tranzactiilor efectuate, bonus care se evidentiaza intr-un cont separat, diferit de suma ce reprezinta limita de credit. Pana la sfarsitul anului BCR are o campanie de ieftinire a creditelor garantate cu ipoteca, campanie in care clientii fideli au parte de reduceri suplimentare de dobanda. Astfel, la Maxi Credit Super, credit de nevoi personale, dobanda uzuala de 7,4% (euro) coboara pe perioada promotiei la 6,95% pentru clientii standard si la 6,45% pentru clientii fideli (cei care si-au incasat salariul sau pensia intr-un cont curent la BCR, cel putin doua luni).
La creditele imobiliare Camin Super si Rezidential Super, dobanda de 6,2% (euro) scade la 5,8% pana la sfarsitul anului, iar pentru clientii fideli foarfeca mai taie 0,5% dupa virgula (5,3%).
Tot sub masca fidelizarii este servita si strategia Raiffeisen Bank de a oferi credite preaprobate clientilor vechi. Banca incearca sa contracareze migratia spre refinantari la dobanzi mai bune si ofera, la aceleasi rate, sume suplimentare debitorilor care au contracte de credit anterioare.

25%
reprezinta discountul oferit membrilor Alpha Club de Continental Hotels.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.