Agentia Centrala de Informatii (CIA) a confirmat distrugerea casetelor continand interogatoriile suspectilor de terorism, potrivit BBC. “Casetele reprezentau un risc serios pentru securitate. Daca ar fi devenit vreodata publice, ar fi permis i
Agentia Centrala de Informatii (CIA) a confirmat distrugerea casetelor continand interogatoriile suspectilor de terorism, potrivit BBC. “Casetele reprezentau un risc serios pentru securitate. Daca ar fi devenit vreodata publice, ar fi permis identificarea colegilor din CIA care au lucrat in cadrul programului, expunandu-i pe ei si familiile lor la gesturi de razbunare din partea al-Qaida sau simpatizantilor retelei”, a declarat directorul CIA, Michael Hayden. Acesta le-a spus angajatilor intr-o scrisoare, ca inregistrarile video au fost facute in 2002, in cadrul unui program secret de detentie si interogare care a inceput prin arestarea lui Abu Zubaydah, recrutor pentru reteaua Al-Qaida.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.