Aproximativ 800.000 de romani lucreaza la companii cu capital italian prezente in Romania, a declarat, ieri, ambasadorul italian la Bucuresti, Danielle Mancini. „Romania are un sfert din forta de munca plecata in strainatate, ceea ce este inad
Aproximativ 800.000 de romani lucreaza la companii cu capital italian prezente in Romania, a declarat, ieri, ambasadorul italian la Bucuresti, Danielle Mancini. „Romania are un sfert din forta de munca plecata in strainatate, ceea ce este inadmisibil pentru o tara care vrea sa se dezvolte”, a apreciat Danielle Mancini, citat de NewsIn. Amasadorul Italiei a precizat ca exista, saptamanal, circa 350 de zboruri care leaga 11 orase romanesti de alte 11 orase italiene, iar flota de autocamioane care realizeaza comertul dintre cele doua tari depaseste 3.000 unitati. „Romania are o patrime din forta de munca plecata in strainatate. Nici o tara care vrea sa creasca nu poate permite asa ceva”, a mai declarat Danielle Mancini. Acesta a adaugat ca Romania trebuie sa se implice mai mult in mentinerea fortei de munca in tara si in asigurarea de conditii optime pentru muncitorii romani din strainatate, care sa-i determine sa se intoarca in tara.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.