Cand pe piata este o mare oportunitate cum este IPO la Transgaz si cand aceasta atrage multi bani, este mai greu sa observi si alte oferte ale bursei din ajun de sarbatori.
Am ales Alro (ALR) si vom face analiza cu ajutorul graficului zilnic, re
Cand pe piata este o mare oportunitate cum este IPO la Transgaz si cand aceasta atrage multi bani, este mai greu sa observi si alte oferte ale bursei din ajun de sarbatori.
Am ales Alro (ALR) si vom face analiza cu ajutorul graficului zilnic, reprezentativ in acest caz; vom folosi ca de obicei doi indicatori tehnici (MACD si STS) si alte doua tehnici pentru concretetea datelor (mediile mobile si punctul de pivot simplu cu doua puncte).
In ultimele 6 luni, graficul ne ofera o evolutie foarte volatila cu 4 faze mai importante, unde luna iulie iese in evidenta cu un rally puternic si mici gapuri pozitive, dar si pullbackuri la fel de solide, care anuntau o viitoare depreciere a pretului cosmetizat de speculatori. Toate bune pana cand trendul a coborat sub media exponentiala EMA5, dar si sub mediile mobile de 10 si 50 de zile (SMA10-SMA50) anuntand o depreciere continua, care nu a reusit sa revina de atunci pe trendul crescator anterior.
In prezent actiunea, dupa ce a avut in luna octombrie o coborare abrupta de 20%, putin fortata si deloc fara fundament, a inceput cresterea sub forma unui triunghi temporar ascendent cu o limita superioara la 9,0 lei pe post de nivel superficial de rezistenta, care poate fi depasit curand. Tendinta va fi de a testa categoric nivelul real de rezistenta la 9,275 lei, trecand pe crestere deasupra liniei de semnal (EMA5), dar si peste media mobila de 50 zile (SMA50).
Pozitionarea liniei de trend peste nivelul de 9,350 lei va marca consolidarea trendului UP actual, orizontul fiind pentru cateva saptamani. Aceasta tendinta este confirmata pe grafic de ascensiunea indicatorului statistic (STS) si sustinuta deocamdata de semnalul usor pozitiv al MACD aflat deasupra liniei de semnal dar pastrat in zona negativa. Acesta ne indica limitarea coborarii, dar si o miscare temporara UP atata timp cat valoarea indicatorului este deasupra semnalului. Consider ca ALR poate satisface pe termen scurt o tinta de profit de minimum 10-15%.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.