In Romania, Best Distribution detine drepturile pentru importul, comercializarea si localizarea partiala a jocurilor produse de cele doua companii care au fuzionat, dar si a celor sub liceta Electronic Arts, un alt jucator important in industrie.
In Romania, Best Distribution detine drepturile pentru importul, comercializarea si localizarea partiala a jocurilor produse de cele doua companii care au fuzionat, dar si a celor sub liceta Electronic Arts, un alt jucator important in industrie.
"Noua configuratie a pietei mondiale de jocuri va avea, rapid, efect si asupra pietei locale. Activision Blizzard devine si in Romania lider de piata cu o cota cumulata de pana la 40%. Ne reafirmam pozitia de numarul unu pe piata romanesca de jocuri video, iar parteneriatul nostru va continua in noua formula cu Activision Blizzard", a declarat directorul general Best Distribution, Andreea Allardin.
Activision Blizzard devine astfel cel mai important jucator pe piata jocurilor video pentru console si PC, atat din perspectiva portofoliului, cat si din cea a cifrei de afaceri, urmata fiind de Electronic Arts, o alta companie importanta din industrie.
Activision detine jocuri video cu vanzari mari la nivel mondial precum Guitar Hero, Call of Duty, Tony Howk sau seriile Spiderman, X-Men, Shrek, James Bond sau Transformers. De cealalta parte, Vivendi Games detine, prin Blizzard Entertainment, toate drepturile asupra jocului multiplayer online, World of Warcraft care are in prezent mai mult de 9,3 milioane de jucatori online. Pe langa acesta, in portofoliul Blizzard Entertainment se afla titlurile World of Warcraft, WarCraft, StarCraft si Diablo in topul primelor cinci jocuri de PC cel mai bine vandute in lume.
Best Distribution are o cota de aproximativ 65% pe piata romaneasca de import si distributie de jocuri pentru console si pentru PC si estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de circa patru milioane de euro, mai mare cu 60% fata de anul trecut. Compania a fost infiintata in 1998, iar in 2005 a fost achizitionata de grupul RTC.
In noiembrie 2007, Best Distribution a fost vanduta in proportie de 40% catre compania greaca CD Media, unul dintre cei mai importanti distribuitori de jocuri pentru console, PC-uri si hardware din sudul Europei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin