Corespondenta din Chisinau
Dupa ce, saptamana trecuta, presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a amenintat cu scoaterea Mitropoliei Basarabiei, subordonata Bisericii Ortodoxe Romane, in afara legii daca aceasta nu va renunta la desc
Corespondenta din Chisinau
Dupa ce, saptamana trecuta, presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a amenintat cu scoaterea Mitropoliei Basarabiei, subordonata Bisericii Ortodoxe Romane, in afara legii daca aceasta nu va renunta la deschiderea a trei episcopii, administratia comunista de la Chisinau incearca sa-i impiedice pe romanii din Republica Moldova sa sarbatoreasca Craciunul pe stil nou.

Guvernul de la Chisinau a declarat zilele de 25 si 26 decembrie zile lucratoare si a anuntat ca bradul de Anul Nou va fi instalat in Piata Marii Adunari Nationale abia pe 30 decembrie, astfel nc~t a€žcei care sarbatoresc Craciunul cu romanii sa nu se poata bucura de brad".


Oficial, ministrul moldovean al Culturii, Artur Cozma, a declarat ca a€žautoritatile centrale nu interzic instalarea unui brad in Piata pana la 25 decembrie", preciz~nd ns` ca acestea a€žnu cred ca se va gasi pana atunci un brad potrivit". a€žAutoritatile centrale sunt in cautarea unui brad viu, mare, frumos si reprezentativ, pe care sa-l instaleze la sfarsitul lunii decembrie. (a€¦) Care-i graba cu 25 decembrie?", a intrebat ministrul, cand a fost rugat sa precizeze, daca Guvernul va gasi bradul pana la acea data. a€žEu cred ca acesta va fi un proces de durata!", - a subliniat oficialul moldovean.


Viceprimarul Chisinaului, Lucia Culev, a declarat ca responsabilii din cadrul Primariei au fost avertizati sa nu indrazneasca sa instaleze vreun brad in centrul Chisinaului, pentru ca, in caz contrar, respectivul curajos a€žva fi luat cu poltia".


Primarul Chisinaului, liberalul Dorin Chirtoaca, a declarat ca asteapta sa se confirme aceste zvonuri, iar daca se vor adeveri - a€žva cauta alte solutii pentru ca sarbatorile de iarna sa inceapa mai nainte de 30 decembrie".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.