Maharashtra Seamless a achizitionat linia de fabricatie a tevilor petroliere a uzinei Republica pentru 6,21 milioane de euro.

Indienii de la Maharashtra Seamless au cistigat, la finele lunii noiembrie, licitatia pentru vinzarea utilajelor care alcatuiesc linia de fabricatie a tevilor petroliere a uzinei Republica din Bucuresti. Pretul la care a avut loc tranzactia a fost cel de pornire, circa 21,5 milioane de lei (6,21 milioane de euro), a declarat pentru MEDIAFAX Teodor Nicolae, director executiv al RVA Insolvency Specialists, lichidatorul uzinei. „Au fost vindute doar utilajele care alcatuiesc linia de fabricatie a tevilor petroliere, care inseamna circa 10% din valoarea uzinei. Maharahstra Seamless a fost singurul participant, iar licitatia a avut loc la 22 noiembrie", a spus Nicolae. Potrivit acestuia, celelalte active ale societatii, adica un teren de 240.000 mp, cladirea de birouri si halele, vor fi scoase la vinzare, prin licitatie, in primavara anului viitor.

Presa indiana afirma insa ca Maharahstra Seamless, parte a grupului industrial indian Jindal, a cistigat licitatia pentru uzina Republica pentru 2,5 miliarde de rupii (circa 43,5 milioane de euro), tranzactia urmind sa fie finalizata in termen de doua saptamini. Informatia a fost publicata in cotidianul „Economic Times", care nu a citat nici o sursa, dar a fost confirmata de un comunicat transmis de Maharahstra Bursei din Bombay, in care nu existau detalii privind termenul de finalizare si nici nu era specificat pretul.

Republica a fost achizitionata in martie 2003 de un consortiu format din Moody-Rom Trading Romania, Moody International Trading-SUA, OOO Temerso-Rusia si ZAO Compania Temerso-Rusia pentru suma de 1,9 milioane de euro, insa investitorul nu si-a indeplinit angajamentele financiare, situatia economica a uzinei degradindu-se pina la intrarea in faliment.