Litigiul dintre doua firme este pe cale a fi „rezolvat“ in instanta de manevrele unor experti contabili autorizati. Rapoartele intocmite de acestia, sub influenta, dupa cåte se pare, a uneia dintre partile din litigiu, au fost facu
Litigiul dintre doua firme este pe cale a fi „rezolvat“ in instanta de manevrele unor experti contabili autorizati. Rapoartele intocmite de acestia, sub influenta, dupa cåte se pare, a uneia dintre partile din litigiu, au fost facute prin metode mai putin ortodoxe, daca nu chiar nelegale.

In cadrul litigiului, Shell Gas Romania SA este acuzata ca a reziliat abuziv niste contracte incheiate cu o firma doljeana, astfel incat trebuie sa achite 40 de miliarde lei vechi, iar Tribunalul Bucuresti a obligat Shell Gas la plata acestei sume. In cadrul aceluiasi proces, Shell Gas a solicitat restituirea a 5.010 butelii si plata beneficiului nerealizat. Buteliile au fost executate in baza prevederilor Codului comercial pentru valorificarea privilegiului mandatarului, intrucat Shell Gas a refuzat sa-si plateasca datoriile comerciale. Tribunalul Bucuresti a admis in parte cererea Shell Gas. stabilind un prejudiciu de 600 milioane lei vechi
In faza de apel, Curtea de Apel Bucuresti a incuviintat un nou raport de expertiza, iar Shell Gas si-a crescut beneficiul nerealizat de la 9 miliarde lei la 55 miliarde.

Expertul contabil Vasil e Paul, numit de instanta Curtii de Apel, a refuzat sistematic sa verifice documentele contabile ale Shell Gas. De remarcat este ca suma de 53 miliarde de lei vechi, calculata de expert ca beneficiu nerealizat timp de doi ani, depasea profitul declarat de Shell Gas la Ministerul Finantelor. Primul expert, stabilit de Tribunalul Bucuresti, a calculat un prejudiciu de 600 milioane lei vechi, asa cum rezulta din actele contabile ale companiei Shell Gas Romania, precum si din balanta si bilantul inregistrate la organele fiscale.

Realitatea bate calculele


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.