Conducerea Uniunii Civice Maghiare propune, in perspectiva alegerilor parlamentare din Romania, inregistrarea la tribunal a unei noi organizatii sau a unui partid maghiar, pe listele caruia sa participe la parlamentare candidatii UDMR si ai Partidulu
Conducerea Uniunii Civice Maghiare propune, in perspectiva alegerilor parlamentare din Romania, inregistrarea la tribunal a unei noi organizatii sau a unui partid maghiar, pe listele caruia sa participe la parlamentare candidatii UDMR si ai Partidului Civic Maghiar (PCM).
Presedintele UCM - Scaunul Sfantu Gheorghe, Gazda Zoltan, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca divergentele dintre UDMR si initiatorii PCM sunt atat de mari incat nu vede sanse reale ca reprezentantii celor doua organizatii, in urma unor alegeri interne, sa participe pe lista comuna de candidati la alegerile parlamentare de anul viitor.
De asemenea, spune Gazda, nu se poate forma nici macar o coalitie intre cele doua formatiuni maghiare, deoarece ar interveni pragul electoral de 8 la suta, dificil de atins avand in vedere numarul maghiarilor.
Din acest motiv, Gazda a spus ca va propune conducerii centrale a Uniunii Civice Maghiare, respectiv presedintelui Szasz Jeno, sa inceapa un dialog cu liderul UDMR, Marko Bela, in vederea inregistrarii unei noi organizatii sau a unui nou partid maghiar, care sa participe la alegerile parlamentare din 2008.
In ceea ce priveste noul partid, care ar avea un logo si un nume nou, liderul local al UCM a afirmat ca locul pe listele cu candidati ar fi stabilit dupa algoritm, in conformitate cu rezultatele obtinute de UDMR si PCM la viitoarele alegeri locale.
“Este foarte important ca partile sa ajunga la un consens pentru a nu pune in pericol reprezentarea comunitatii maghiare in Parlamentul Romaniei” , a adaugat Gazda.
UCM a depus la Tribunalul Bucuresti documentatia necesara pentru inregistrarea Partidului Civic Maghiar. Tribunalul ar urma sa se pronunte la jumatatea lunii decembrie in cazul documentelor depuse de UCM.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.