Romania va transmite Comisiei Europene (CE), pana in luna februarie a anului 2008, modificarile aduse legislatiei privind taxa auto, dar Guvernul apreciaza ca nu exista o baza legala pentru returnarea banilor incasati pana in prezent, a declarat, ier
Romania va transmite Comisiei Europene (CE), pana in luna februarie a anului 2008, modificarile aduse legislatiei privind taxa auto, dar Guvernul apreciaza ca nu exista o baza legala pentru returnarea banilor incasati pana in prezent, a declarat, ieri, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, transmite Mediafax. "Cei care au platit taxa auto au platit-o in baza unei legislatii existente. Nici o instanta nu a stabilit ca masura nu a fost in spiritul reglementarilor UE.
Guvernul nu are baza legala sa dea sumele inapoi. Eventuala returnare a sumelor platite pana acum se va face numai in baza unui temei legal", a spus Vosganian. Saptamana trecuta, comisarul european pentru taxe Laszlo Kovacs a declarat ca si in cazul in care procedurile de infringement se opresc inainte sa se ajunga la Curtea Europeana de Justitie, autoritatile romane ar trebui sa dea garantii ca vor da banii inapoi, in caz contrar procedurile urmand sa fie continuate. (F.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.