Statul american Michigan creeaza mai multe gaze cu efect de sera decat cea mai populata tara din Africa, Nigeria, subliniaza o organizatie non-guvernamentala americana intr-un raport prezentat ieri, la conferinta despre clima din Bali, transmite AFP,
Statul american Michigan creeaza mai multe gaze cu efect de sera decat cea mai populata tara din Africa, Nigeria, subliniaza o organizatie non-guvernamentala americana intr-un raport prezentat ieri, la conferinta despre clima din Bali, transmite AFP, citat de NewsIn.
Statul Texas (696 milioane de tone de CO2 la 23,7 milioane de locuitori) polueaza mai mult decat 116 tari in curs de dezvoltare cu un total de un miliard de locuitori, si tot atat de mult cat Marea Britanie (60 milioane locuitori). Cifrele sunt continute in raportul "Asumarea Responsabilitatii: De ce Statele Unite trebuie sa preia conducerea in reducerea emisiilor mondiale de gaze cu efect de sera" al Organizatiei National Environment Trust (NET). "42 de state americane emit, fiecare, mai mult gaz cu efect de sera decat peste 100 de tari in curs de dezvoltare la un loc", subliniaza NET. California emite in jur de 395 milioane de tone de CO2 si polueaza mai mult decat 106 tari in curs de dezvoltare la un loc si decat Brazilia, care are o populatie de cinci ori mai mare.
"Chiar si Wyoming, statul american cu cea mai mica densitate a populatiei, avand doar 510.000 locutiori, emite mai mult CO2 decat 69 de tari in curs de dezvoltare cu o populatie totala de 357 milioane de persoane", remarca autorii studiului, care cer administratiei Bush sa isi asume responsabilitatile.
"Liderii politici americani nu mai sunt credibili atunci cand cer tarilor in curs de dezvoltare sa inceapa sa-si reduca emisiile de gaze de sera, pentru a o face si ei la randul lor", insista Angela Anderson, vicepresedinte NET, prezenta la conferinta din Bali. Reprezentanti a peste 180 de tari s-au reunit in Bali pentru a discuta despre schimbarile climatice si a stabili un mod de a continua Protocolul de la Kyoto, care expira in 2012.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.