Royal Bank of Scotland (RBS), liderul consortiului care a preluat banca olandeza ABN AMRO, ar putea incheia anul 2007 cu un profit de peste 13,8 miliarde de euro, peste asteptari, dupa ce a raportat un declin al valorii activelor, in urma crizei cred
Royal Bank of Scotland (RBS), liderul consortiului care a preluat banca olandeza ABN AMRO, ar putea incheia anul 2007 cu un profit de peste 13,8 miliarde de euro, peste asteptari, dupa ce a raportat un declin al valorii activelor, in urma crizei creditelor ipotecare.
Cea de-a doua mare banca din Marea Britanie a anuntat, ieri, ca scaderea valorii contabile a activelor va totaliza 1,73 miliarde euro in acest an, dintre care 1,3 miliarde euro la nivelul diviziei de investment banking, diferenta de 415,8 milioane euro provenind de la achizitia unor divizii ABN AMRO, in luna octombrie, informeaza Reuters, citat de Mediafax.
Potrivit estimarilor specialistilor, RBS va raporta un profit inainte de impozitare de 13,6 miliarde de euro pentru finele anului 2007, comparativ cu 13,04 miliarde de euro in 2006. Analistii anticipasera scaderea valorii contabile a activelor cu o suma cuprinsa intre 2,07 miliarde de euro si 2,63 miliarde de euro.
Fara a lua in considerare preluarea ABN AMRO, castigul aferent anului 2007 va depasi asteptarile, incluzand impactul scaderii valorii contabile a activelor si castigurile generate de o serie de vanzari, cea mai relevanta fiind a diviziei Southern Water.
Cresterea inregistrata de divizia cu activitate pe piata bancilor de investitii, care a generat peste 40% din profiturile grupului in prima jumatate a anului, a incetinit in semestrul al doilea, in contextul problemelor de pe piata creditelor. Cu toate acestea, rezultatul inregistrat de unitate la finele anului 2007 se anunta unul satisfacator, potrivit RBS. Grupul RBS a condus un consortiu care a preluat ABN AMRO pentru 71 de miliarde de euro, cea mai importanta tranzactie realizata vreodata in sectorul bancar.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.