Devine din ce in ce mai evident ca potentialul imobiliar al Romaniei nu se opreste la Bucuresti, investitorii indreptandu-se tot mai mult spre dezvoltarea promisa de alte zone ale tarii. Daca ar fi sa alegem segmentul cu cea mai mare rentabilitate in
Devine din ce in ce mai evident ca potentialul imobiliar al Romaniei nu se opreste la Bucuresti, investitorii indreptandu-se tot mai mult spre dezvoltarea promisa de alte zone ale tarii. Daca ar fi sa alegem segmentul cu cea mai mare rentabilitate in afara Capitalei, fara indoiala ca multi ar indica retailul, impulsionati fiind de avalansa de proiecte anuntate si previzionate la acest capitol. Iata insa ca, in zonele cu un ridicat potential turistic, un alt segment (cu ceva mai putina vizibilitate in ochii romanilor, dar extrem de atractiv pentru straini), prinde contur. Proces ce are loc odata cu avansarea lucrarilor la un proiect menit sa devina prima statiune montana de lux a Romaniei, situata in "centrul turismului" montan al tarii, Poiana Brasov.400 milioane euro - investitia totala in proiectCaracterizat de catre reprezentantii INR Management Real Estate (dezvoltatoarul) drept "cel mai ambitios proiect imobiliar de pe piata romaneasca", Silver Mountain cumuleaza o investitie de aproximativ 400 milioane de eurosi cuprinde 23 de cladiri de apartamente, 14 vile individuale si 3 cladiri cu anexe pentru facilitati. Suprafata totala a terenului pe care se va desfasura ansamblul este de 70 ha, dintre care 26 ha reprezinta zona rezidentiala si 44 ha terenul de golf cu 18 gauri, una dintre principalele atractii ale complexului.
Obiectivul pe termen lung al INR este ca ansamblul rezidential "sa ajunga la nivelul celor mai performante statiuni montane high-class din lume, destinatii celebre, precum Courchevel, Chamonix si Aspen". Obiectiv justificat prin includerea unei serii de facilitati high class, precum ski, spa, tenis sau haute cuisine. "Calitatea si diversitatea serviciilor, facilitatilor atasate apartamentelor pe care le ofera spre vanzare si conceptul unic al dezvoltatorului vor face din Silver Mountain un punct de reper pe harta turistica a Romaniei", se arata intr-un comunicat al companiei. Aceasta in contextul in care, dupa cum ne-au declarat reprezentantii INR, piata locuintelor de vacanta de lux, in care se incadreaza Silver Mountain, este practic nula la ora actuala. Per ansamblu, piata locuintelor de vacanta se afla abia la inceput, insa, in ultimii doi ani, se remarca un trend constant ascendent, sunt de parere reprezentantii companiei.Prima faza va fi livrata in iarna lui 2008Conform informatiilor oficiale, lucrarile de constructie la proiect au fost deja demarate. Astfel, la cladirea A s-au incheiat lucrarile la structura metalica a acoperisului, in proportie de 90%, in prezent lucrandu-se si la interior, la inchidere si compartimentare. In acelasi timp, lucrarile de zidarie la cladirea B sunt finalizate in proportie de 70%, in timp ce, pentru alte cladiri, dintr-o faza ulterioara de dezvoltare, s-au finalizat lucrarile de excavare. Prima faza de dezvoltare, ce va cuprinde 100 de apartamente, va fi livrata in iarna lui 2008, in timp ce intregul proiect va fi dezvoltat pe parcursul unei perioade de 5-6 ani.
In ceea ce priveste pretul apartamentelor, acestea vor fi cuprinse intre 165.000 si 550.000 euro (fara TVA), in timp ce penthouse-urile ajung la valoarea de 2 milioane de euro (fara TVA). Pe de alta parte, vilele din cadrul ansamblului, ce au suprafete de peste 500 mp, vor fi vandute la pretul pietei in momentul finalizarii ansamblului. Pana in prezent, au fost vandute circa 70% din locuintele din faza 1, sector 1, alaturi de 15% din faza 1, sector 2 (ce va fi livrata in decembrie 2009).Proprietarii vor beneficia si de serviciul de cazare pe termen scurtUn aspect demn de luat in seama de catre cei interesati de achizitionarea unei locuinte in cadrul Silver Mountain este reprezentat de posibilitatea de inchiriere a acestora. "Proprietarii unei locuinte in Silver Mountain vor putea beneficia si de circuitul de cazare pe termen scurt operat de hotel. Astfel, cand apartamentul sau vila nu sunt folosite, acestea pot fi inchiriate, generand venit pentru proprietari", subliniaza Simina Istrate, Project Manager si Residential.
Specialist in cadrul companiei imobiliare Colliers, agent exclusiv al proiectului. Un alt aspect important, precizeaza Istrate, consta in faptul ca proiectul nu este deschis vanzarii masive catre investitori. "Dezvoltatorul si-a propus sa creeze un complex de tip resort, in care rezidentii sa isi petreaca timpul liber impreuna cu familia si prietenii, nu sa faca achizitia in scopuri investitionale", arata reprezentanta Colliers.Radisson si Ilie Nastase, 2 branduri ce vor fi asociate complexuluiUna dintre strategiile folosite de compania dezvoltatoare pentru crearea unui renume al complexului rezidential consta in realizarea unor parteneriate aditionale serviciilor oferite. Astfel, INR Management Real Estate a semnat recent un contract cu Rezidor, una din primele cinci companii hoteliere din lume, avand un portofoliu de 5 marci de hoteluri in intreaga lume. Silver Mountain va include un hotel Radisson SAS, ce va avea o capacitate totala de 184 de camere si va oferi si o serie de facilitati precum baruri, restaurante, spatii de relaxare, sali de conferinta multifunctionale, patinoar, spa, piscina si sala de fitness. De asemenea, Ilie Nastase va fi partenerul Silver Mountain pentru clubul de tenis ce va fi inclus in cadrul proiectului. "Coordonarea acestei componente sportive, facuta de o vedeta de nivel mondial, va fi o alta garantie a profesionalismului si seriozitatii acestui proiect unic", precizeaza reprezentantii companiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.