Robert Hawkins, un adolescent de 19 ani, a impuscat mortal opt persoane si a ranit alte cinci, dupa care s-a sinucis intr-un mall din orasul Omaha, statul american Nebraska. Centrul comercial era aglomerat. Tanarul a deschis focul asupra clientilor
Robert Hawkins, un adolescent de 19 ani, a impuscat mortal opt persoane si a ranit alte cinci, dupa care s-a sinucis intr-un mall din orasul Omaha, statul american Nebraska. Centrul comercial era aglomerat. Tanarul a deschis focul asupra clientilor de la un balcon situat la etajul trei. Cumparatorii si angajatii mallului au descris scenele de panica si haos dupa ce au auzit focurile de arma. In tot acest timp, un pianist a continuat sa cante. Oamenii s-au ascuns pe unde au apucat: in debara, in depozite, in cabinele de proba. „Eram speriata de moarte. Credeam ca se va plimba prin preajma, cautand pe inca cineva“, povesteste Jennifer Kramer, martora a atacului. „Unicul lucru la care ma gandeam era unde este si faptul ca in orice moment ar putea intra pe usa“, a povestit, ingrozit, Kevin Kleine, care s-a ascuns intr-un depozit impreuna cu fiica sa Emily de doar 4 ani.

Asasin pentru faima
Agresorul a lasat un biletel in care scria ca „impuscaturile il vor face faimos“. Biletelul a fost gasit de femeia la care locuia acesta, Maruca Kovac. „El scrie ca ii pare rau pentru tot, ca nu vrea sa f ie o povara pentru oameni si ca intreaga lui viata este un dezastru total, iar acum va fi faimos“, a povestit femeia. Seful Departamentului de politie din Omaha, Thomas Warren, a calificat atacul ca fiind „premeditat“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.