Procurorul Georgeta Gabriela Ghita, de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a acuzat ieri Directia Nationala Anticoruptie de abuz de drept, incalcarea dreptului la un proces echitabil si manipularea opiniei publice, in scand
Procurorul Georgeta Gabriela Ghita, de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a acuzat ieri Directia Nationala Anticoruptie de abuz de drept, incalcarea dreptului la un proces echitabil si manipularea opiniei publice, in scandalul concursului pentru functii de conducere al procurorilor. Gabriela Ghita a fost presedinta comisiei de examinare la acest concurs si este urmarita penal de procurorii DNA pentru savarsirea infractiunii de permitere a accesului la informatii care nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Motivul supararii procurorului Ghita il constituie afirmatiile dintr-un comunicat prin care DNA dezvaluia faptul ca un judecator si cinci procurori sunt cercetati pentru comiterea mai multor infractiuni in legatura cu concursul la care ea a fost presedinte de comisie.

In comunicatul respectiv, responsabilii DNA spuneau ca din probele administrate pana in prezent a rezultat ca, in cursul lunii octombrie 2007, Dumitru Gheorghe, candidat la concursul pentru ocuparea functiei de procuror general al Parchetului de pe langa Curte a de Apel Pitesti, i-ar fi remis foloase materiale, prin intermediul judecatorului Gheorghe Cerbeanu, lui Gheorghe Bucur, fost magistrat. In schimb, Gheorghe Bucur s-a angajat ca va interveni pe langa unii dintre membrii Sectiei de procurori ai CSM, pentru ca Dumitru Gheorghe sa castige concursul.

Cei de la DNA mai spun ca prin intermediul judecatorului Gheorghe Cerbeanu si a fostului magistrat Gheorghe Bucur, procurorul Dumitru Gheorghe i-ar fi dat procurorului Eugen Cojocaru, membru supleant in Comisia de examinare, suma de 15.000 de euro. In urma concursului, Dumitru Gheorghe s-a plasat pe prima pozitie la examenul pentru ocuparea postului de procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Pitesti.

Gabriela Ghita a fost implicata in acesta schema, spun procurorii DNA. In baza probelor stranse ei spun ca, in noiembrie 2007, procurorul Sterian Guli, candidat la ocuparea functiei de prim procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, ar fi obtinut de la Gabriela Ghita, , prin intermediul lui Eugen Cojocaru, o parte din subiecte. La finalizarea concursului, Sterian Guli s-a plasat pe prima pozitie.

Replica Gabrielei Ghita


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.