Ma gandeam, inainte de votul in Parlament pentru sefia SIE, sa le povestesc romanilor ce sunt pe cale sa faca alesii neamului. Si, deodata, am avut revelatia ca nu sunt eu "salvatorul" natiei. Nici macar atunci cand Basescu isi numeste "sluga" credin
Ma gandeam, inainte de votul in Parlament pentru sefia SIE, sa le povestesc romanilor ce sunt pe cale sa faca alesii neamului. Si, deodata, am avut revelatia ca nu sunt eu "salvatorul" natiei. Nici macar atunci cand Basescu isi numeste "sluga" credincioasa, spre compromiterea Romaniei, in scaunul de sef al Informatiilor Externe, iar "prostanacul" Geoana si neamul politic al epigonilor lui Bratianu ii stau alaturi in a-l inscauna spion-sef pe fratele spiritual al lui Dinu Paturica, Razvan Ungureanu! Care se plangea, prin rudele apropiate, atunci cand a fost dat practic afara din functie, ca traieste din salariu, are cheltuieli mari si ce-o sa se faca acum, ca nu mai are slujba de ministru! Penibile creaturi!


In 1935, Italia a atacat Abisinia. Amandoua tarile erau membre ale Ligii Natiunilor. Marile puteri ale vremii, Franta si Marea Britanie, au sovait. In schimb, Nicolae Titulescu s-a batut ca un leu sa determine impunerea de sanctiuni Italiei, la Liga! De ce a facut-o? Habar n-am! Sau, poate, am! Practic, Titulescu facea politica franceza, pe plan international, dupa ce Franta renuntase la ea. Carol al II-lea l-a dat afara pe Titulescu de la Externe. Unul din motive, nu cel mai important? Imprudenta cu care Titulescu a deteriorat relatiile Romaniei cu Italia lui Mussolini. Credeti ca asemenea gesturi se uita, in marea politica europeana? Exclus! In august 1940, la Viena, sub "arbitrajul" Italiei (care a avut un rol semnificativ, alaturi de Germania), Romaniei i s-a smuls nordul Ardealului!


In februarie 2007, speriati ca noul guvern italian, de stanga, ar putea retrage trupele din Afganistan, americanii au initiat un demers pentru compromiterea lui Prodi si ajutorarea lui Berlusconi, in tentativa de a reveni la putere. Sub presiunea SUA, ambasadorii Regatului Unit, Australiei, Olandei, Canadei, Romaniei si, bineinteles, Americii au publicat o scrisoare deschisa in La Repubblica, in care cereau Romei sa-si respecte angajamentele internationale in Afganistan! Berlusconi a atacat concomitent si a solicitat demisia lui Prodi! Guvernul italian a fost perplex!


Gestul "aliatilor" de a publica o scrisoare deschisa, pentru a solicita decizii de politica externa, era un amestec grosolan in treburile interne ale Italiei. Americanii au zis ca e OK, asa fac ei ca sa-l sprijine pe Prodi! Doar ca guvernul Prodi a aflat de "demersul" celor sase din presa! Nimeni nu l-a informat inainte de aparitia scrisorii in presa! Scandal, la Bucuresti! Tariceanu a declarat ca nu a stiut nimic! Il credem! Ministrul de Externe, Ungureanu, la fel! Ha, ha, ha! Orice ambasador al nostru adreseaza, obligatoriu, o astfel de informare, ca cea referitoare la un demers de politica externa, cum a fost "scrisoarea", direct, ministrului!


In octombrie, Prodi a intrat sub presiunea dreptei italiene, pentru a lua masuri impotriva cetatenilor romani din Italia, considerati o moneda electorala ieftina si tapi ispasitori pentru toate relele pogorate asupra peninsulei. Credeti ca a uitat de "scrisoarea" ambasadorilor, unde "stralucea" Romania? Nu a sovait nici o clipa! Rezultatul il stiti!


Acum vreo doua zile, Parlamentul Romaniei l-a pus in scaunul de sef la SIE pe cel care a acceptat "in ograda sa", MAE, sub indrumarea obscura a lui Basescu, actul incalificabil solicitat de americani, de a ataca un guvern membru al UE! Chestiune care, oriunde in Europa, este sinonima cu tentativa de a impune schimbarea acelui guvern!    

Bravo, Norica! Bravo, Mircea! What EU Government is next?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.