PRM va analiza saptamana vii­toare posibilitatea initierii actiunii de demitere a presedintelui Traian Ba­sescu (foto), pe care il acuza de inal­ta tradare. Anuntul a fost facut ieri la Cluj de Gheorghe Funar. PoÂ
PRM va analiza saptamana vii­toare posibilitatea initierii actiunii de demitere a presedintelui Traian Ba­sescu (foto), pe care il acuza de inal­ta tradare. Anuntul a fost facut ieri la Cluj de Gheorghe Funar. Po­trivit acestuia, seful statului trebuie sa fie destituit din func­tie, pentru ca "a asistat pasiv la actiunile UDMR si Ungariei, care vizeaza dezmembra­rea teritoriala a Roma­niei". Funar l-a mai acuzat pe Ba­ses­cu ca s-a in­tal­nit cu episcopul Las­zlo Tökes "de doua ori, in secret", cei doi in­te­le­gandu-se "sa puna la cale o noua im­partire teritoriala a Ro­ma­niei, care sa faciliteze obtinerea auto­no­miei pe criterii etnice a maghiarilor".   CONSULTARI. De la Bucu­resti, liderul PRM, C.V. Tudor, a confirmat cele anuntate de Funar. "Vom face acest act, dar ne vom consulta si cu ceilaltia€¦ Funar l-a acuzat de inalta tradare. Pai ce, nu poate fi incadrat la inalta tradare de tara ce face el? El incalca fiecare articol din Constitutie referitor la drepturile si indatoririle presedintelui", a spus Vadim. Potrivit Constitutiei, senatorii si deputatii, reuniti in sedinta comuna, pot hotari, cu votul a cel putin doua treimi, punerea sub acuzare a presedintelui pentru inalta tradare. Propunerea poate fi initiata de majoritatea senatorilor si deputatilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.