Dupa analiza dosarului, CNSAS a explicat decizia de politie politica prin patru capete de acuzare. In schimb, Giugula il acuza pe Mircea Dinescu ca se razbuna pe el, dupa ce l-a evacuat din conacul de la Galicea Mare. In contestatia depusa la CNSAS e
Dupa analiza dosarului, CNSAS a explicat decizia de politie politica prin patru capete de acuzare. In schimb, Giugula il acuza pe Mircea Dinescu ca se razbuna pe el, dupa ce l-a evacuat din conacul de la Galicea Mare. In contestatia depusa la CNSAS el considera acuzatia de politie politica drept nelegala si netemeinica. Conform motivatiei oficiale oferita de Colegiu, Giugula se face vinovat de "intercepterea trimiterilor postale ale unei persoane, care a fost recrutata pentru supravegherea informativa a unui cetatean egiptean".
Punctul doi de acuzare face referire la "o intalnire cu un cetatean strain pe care il avea in contact, iar discutiile au fost inregistrate". Al treilea punct arata cum Doru Giugula "a relatat din proprie initativa informatii despre un fost ofiter acoperit". Investigarea unei persoane care picteaza in unele biserici si confectioneaza icoane pe lemn si sticla reprezinta a patra actiune trecuta in contul fostului consilier. Toate aceste fapte au condus la decizia CNSAS ca, in calitatea sa de ofiter USLA, Doru Giugula a facut politie politica. (C. ANDREI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.