Partidul Democrat Liberal, formatiunea care va rezulta in urma uniunii dintre PD si PLD, va avea sigla Partidului Democrat, cu un trandafir, la denumire adaugandu-se litera "L", iar imnul va fi tot cel al democratilor, "Verde innourat".
Echipele
Partidul Democrat Liberal, formatiunea care va rezulta in urma uniunii dintre PD si PLD, va avea sigla Partidului Democrat, cu un trandafir, la denumire adaugandu-se litera "L", iar imnul va fi tot cel al democratilor, "Verde innourat".
Echipele de negociere ale PD si PLD au stabilit ieri ca noul partid rezultat in urma unirii dintre cele doua formatiuni sa pastreze sigla Partidului Democrat: un patrat portocaliu, cu colturile rotunjite, in interiorul caruia se afla un trandafir si initialele PDL.
Anuntul a fost facut de presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, si de secretarul general Vasile Blaga, la finalul intalnirii dintre democrati si liberal-democrati.
Cei doi au mai anuntat ca, pe langa sigla, Partidul Democrat Liberal va avea si imnul PD, "Verde inrourat".
Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a anuntat ca echipele celor doua partide vor definitiva pana luni Statutul si Programul Politic al PDL, vor transmite cele doua documente si filialelor, dupa care congresele PD si PLD le vor supune aprobarii.
El a aratat ca printre membrii comisiei pentru Statut sunt Vasile Blaga, Radu Berceanu, Cezar Preda, Mircea Toader, Gheorghe Flutur, Florin Popescu.
Surse paticipante la discutii au declarat ca echipa de conducere la nivel central a noii formatiuni va fi formata dintr-un presedinte- Emil Boc, doi prim-vicepresedinti - Adriean Videanu si Theodor Stolojan, un secretar general - Vasile Blaga si un secretar general adjunct, Gheorghe Flutur.
Un alt subiect de discutie in cadrul intalnirii l-a constituit numele partidului rezultat din fuziunea dintre democrati si liberal-democrati. La finalul intalnirii, presedintele CRN al PLD, Valeriu Stoica, a declarat ca numele partidului nu se va schimba, si va fi „Partidul Democrat Liberal”, aceeasi declaratie fiind facuta si de presedintele PD, Emil Boc. Voci din PD cerusera ca numele noului partid sa fie "Partidul Democrat".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.