Ajutor de la Guvern
Parcul Bordei mai are o sansa de a scapa de la defrisare. Guvernul a informat Senatul ca sustine propunerea senatorilor Ion Iliescu, Nicolae Vacaroiu si Marius Marinescu privind exproprierea terenului din Parcul Bordei,
Ajutor de la Guvern
Parcul Bordei mai are o sansa de a scapa de la defrisare. Guvernul a informat Senatul ca sustine propunerea senatorilor Ion Iliescu, Nicolae Vacaroiu si Marius Marinescu privind exproprierea terenului din Parcul Bordei, cu despagubirea lui Costica Constanda, precizand insa ca plata trebuie convenita de comun acord cu omul de afaceri. In punctul de vedere exprimat, Guvernul arata ca, in caz de divergenta, litigiul sa fie solutionat prin justitie, iar initiatorii actului legislativ sa mentioneze in propunere sursele de finantare pentru plata despagubirilor.   Dezbatere. Propunerea a fost initiata, in luna iunie, de senatorii PSD Ion Iliescu si Nicolae Vacaroiu, precum si de actualul senator PC Marius Marinescu si se afla in prezent in dezbaterea comisiilor parlamentare. Senatorii propun ca terenul in suprafata de 3,3 hectare, situat in zona Parcului Bordei, proprietatea afaceristului Costica Constanda, sa fie declarat ca fiind de utilitate publica, iar Primaria Municipiului Bucuresti sa indeplineasca toate deciziile instantei, dupa o dreapta si prealabila despagubire.   "Propunerea a primit avizul Comisiei de Administratie Publica din Senat si urmeaza a fi dezbatuta in Comisia Juridica. Trebuie spus ca Dan Carlan, membru PD, a fost singurul care s-a declarat impotriva exproprierii lui Constanda. Cu putin noroc, pana in sarbatori propunerea sper sa treaca de Senat si in februarie anul viitor sa fie aprobata si de Camera Deputatilor", ne-a declarat Marius Marinescu. Pentru ca pretentiile omului de afaceri au intrecut orice limita, conducerea municipalitatii a hotarat sa sisteze orice negociere cu acesta.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.