O mie de fecioare in uniforma pazesc gardul Aeroportului Baneasa. Pont pentru adevarata companie al-Qaeda: granicerii stau toti la usa din fata.

Cica un statistician ar vrea sa umble cu cite o bomba dupa el de fiecare data cind calatoreste cu avionul, pentru ca a calculat ca sansele ca in acelasi avion sa fie doua bombe sint aproape de zero.

Totusi, anecdoticul statistician nu a indraznit niciodata sa ia bomba cu el. Stie ca in aeroport sint filtre, ciini, ultraviolete, raze ics si baieti meseriasi in stare sa dibuiasca pina si o unghiera neregulamentara.

Dupa ce stai doua ore la filtru, statistic vorbind, n-ai nici un chef sa mai stai inca pe atit sa dai explicatii. Cu specificul bun-simt de statistician, stii cind e cazul sa fii un cetatean disciplinat.

Si accepti sacrificiile pe care tara ti le cere pentru ca vreun terorist sa nu-i atace pe aliatii ei strategici. Iar cind ii vezi pe baietii meseriasi cu cit simt de raspundere isi fac datoria parca iti mai trece un pic din enervare. Ce-o fi si in sufletul lor?

As vrea sa-mi pot imagina cautatura limpede a unui granicer care, in pauza de tigara, admira de la distanta gardul aeroportului. „Acolo oare cine pazeste? Clar, nu eu, ca eu pazesc terminalul! Sa fie baietii aia de la firma de paza...". Gata pauza, inapoi la perchezitii!

Uite asa au intrat colegii de la „Catavencu", saptamina trecuta, pe Baneasa, inarmati cu bombe de jucarie si cu un camuflaj greu de suspectat - casti de muncitor inscriptionate al-Qaeda Company - fara ca insa cineva sa-i perchezitioneze sau sa-i intrebe daca au macar pasaport sirian.

Bine ca n-au fost teroristi de-adevaratelea, ca se alegea praful chiar si de Patriot Act-ul americanilor, si asta pe mina aliatilor strategici de pe Axa.

Sa fi stat sansa noastra in faptul ca teroristii si-au ales destinul si pentru ca, in adincul sufletului lor mic, le plac provocarile cavaleresti? Poate ca e sub demnitatea de Luptator-Intru-Jihad sa pui o bomba pe un avion pe care nu-l pazeste chiar nimeni. Ce demonstrezi, pe cine umilesti, care mai este efectul psihologic? Iti multumesc, Osama, ca ai avut bunul-simt sa ne pasuiesti in prostia noastra.