In atacul care a avut loc in centrul Westroads Mall au mai fost ranite cinci persoane - doua dintre ele grav.Politia a fost chemata la fata locului, la ora pranzului, cand centrul este in mod obisnuit plin de oameni care isi fac cumparaturile de Crac
In atacul care a avut loc in centrul Westroads Mall au mai fost ranite cinci persoane - doua dintre ele grav.Politia a fost chemata la fata locului, la ora pranzului, cand centrul este in mod obisnuit plin de oameni care isi fac cumparaturile de Craciun. Presa locala a precizat ca atacatorul, Robert Hawkins, isi pierduse locul de munca si a lasat un bilet in care isi explica gestul prin aceea ca a dorit sa paraseasca aceasta lume cu stil.
La randul sau purtatorul de cuvant al politiei locale, Thomas Warren, a declarat ca "politistii au gasit prima victima la etajul al doilea. Alte cateva persoane erau impuscate la etajul al treilea. Aparent nu lasase nici un bilet ca intentioneaza sa se sinucida. Pana acum exista noua morti, inclusiv suspectul". Martorii oculari au povestit cum, in clipa in care individul a deschis focul, lumea a inceput sa tipe si fuga in cautarea unui adapost. Politia a spus ca cel putin unele din focuri au fost trase de pe un balcon interior. O femeie a povestit cum l-a vazut pe individul inarmat in timpul atacului "M-am intors si apoi l-am vazut pe tip in raionul pentru copii. Un tip mare si inalt, foarte inalt, statea acolo cu mana ridicata drept in aer, tragand. M-am intors si am fugit". Mai multi martori la cele intamplate au spus ca pana la venirea politiei s-au baricadat in incaperile in care se tine marfa. Numele individului nu a fost dat publicitatii, dar in relatari ale presei locale, in care sunt citati oficiali ai politiei, se spune ca s-a gasit un bilet in care se vorbeste despre sinucidere. Intr-o declaratie, Casa Alba spune ca presedintele Bush - care se aflase ceva mai devreme in Omaha, dar plecase inainte de producerea incidentului - s-a declarat "profund intristat".
In comunicatul Casei Albe se mai spune ca presedintele este sigur ca membrii comunitatii din Omaha, confruntati cu aceasta tragedie ingrozitoare, "vor fi uniti si se vor imbarbata reciproc". Evenimentul este ultimul dintr-o serie de atacuri armate care au avut loc in Statele Unite. In urma cu cateva luni, 32 de persoane au murit - dupa ce un student a deschis focul in campusul Universitatii Virginia. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.