Prospectiuni Bucuresti a ajuns la maturitate economica si vrea sa treaca de pe piata Rasdaq la cota Bursei de Valori Bucuresti, pentru ca astfel va putea atrage mai usor fonduri pentru dezvoltare, a declarat ieri omul de afaceri Ovidiu Tender, citat de NewsIn. "Am ajuns intr-un moment de maturitate economica si nu mai este normal sa jucam in Divizia B si tindem si noi spre Divizia A, divizia unde sunt jucatorii importanti ai economiei, aceasta dandu-ne posibilitatea in situatia in care compania va avea nevoie pentru dezvoltare de atragerea de fonduri", a spus Tender. Omul de afaceri a precizat ca estimarile pentru profitul net din acest an sunt de aproximativ 20 de milioane de euro, intrucat in primele zece luni ale anului, compania Prospectiuni a inregistrat un profit net de 540 miliarde lei vechi (54 milioane lei noi - 16,2 milioane euro).
De asemenea, actionarul majoritar al PRSN a spus ca, in cadrul strategiei de extindere pe pietele internationale, primul loc il ocupa tarile care detin resurse importante de petrol.
"Din cauza aceasta ne-am orientat catre zona Golfului si ne intereseaza tari precum Iran, Libia, Arabia Saudita, Egipt, Siria si, oriunde vom avea posibilitatea, vom intra", a mai explicat Tender, conform sursei citate. In acest sens, Ovidiu Tender a mentionat ca este important ca Prospectiuni Bucuresti sa fie alaturi de cei mai mari jucatori pe plan mondial in acest domeniu, iar din moment ce toti acestia sunt prezenti in Dubai, Prospectiuni Bucuresti isi va deschide acolo un centru comercial si a incheiat un contract de furnizare de petrol in Iran, de pe urma caruia va incasa 3,1 milioane de dolari.
Ovidiu Tender a explicat ca, in privinta Prospectiuni Bucuresti, cheia succesului pentru cresterea valorii societatii a fost reprezentata de faptul ca "niciodata nu s-au repartizat dividende, ci s-au folosit pentru capitalizare si pentru dezvoltarea companiei".