Dupa ce a fost declarat marca notorie si unul dintre cei mai fideli cititori al Bibliotecii Academiei, re­putatul editorialist si analist politic Ion Cristoiu a primit ieri din partea Asociatiei Nationale a Detectivilor din Romania "Diplom
Dupa ce a fost declarat marca notorie si unul dintre cei mai fideli cititori al Bibliotecii Academiei, re­putatul editorialist si analist politic Ion Cristoiu a primit ieri din partea Asociatiei Nationale a Detectivilor din Romania "Diploma de excelenta" pentru cel mai bun jurnalist de investigatii si pentru calitati autentice de detectiv.   II LIPSESTE TRABUCUL. Desi nu se astepta la o asemenea distinctie, Ion Cristoiu marturiseste ca un analist politic este mai intai de toate un detectiv, pentru ca in spatele fiecarui gest politic se ascunde un mister pe care trebuie sa-l dezlege. Si aceasta nu ar fi singura asemanare cu munca de detectiv, Ion Cristoiu fiind comparat cu celebrul Colombo, pentru ca isi ia invitatii la intrebari in emisiunile la care este invitat sau le realizeaza. Ba chiar si celebra si nelipsita sa vesta il aduce mai aproape de faimosul detectiv. Ii lipseste doar trabucul. Si asta doar pentru ca nu poate sa fumeze in studio. De altfel, la primi­rea diplomei, Ion Cristoiu s-a adresat audientei aratand ca intre detectivi si el exista o mare ase­ma­na­re: "Ei nu arata a detectivi, iar el nu arata a jurnalist". Chiar si asa, Cristoiu a fost singurul ziarist, care a primit insigna si diploma de excelen­ta din partea Aso­ciatiei. Nu a primit (inca) propu­nerea de a deveni membru al Asociatiei Na­tio­nale a Detectivilor din Romania. "Am renuntat sa mai merg azi la Biblioteca Academiei  tocmai pentru a primi aceasta diploma care vine din partea unor profesionisti. E mai importanta chiar decat titlul de jurnalistul anului", ne-a declarat Cristoiu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.