Suporterii sunt, de cele mai multe ori, mai inventivi decat oamenii legii. Ei gasesc solutii inedite de a masca, in cele mai neasteptate locuri, tortele pe care sa le aprinda pe stadioane. Acestea sunt confectionate pe loc, chiar sub nasul celor pus
Suporterii sunt, de cele mai multe ori, mai inventivi decat oamenii legii. Ei gasesc solutii inedite de a masca, in cele mai neasteptate locuri, tortele pe care sa le aprinda pe stadioane. Acestea sunt confectionate pe loc, chiar sub nasul celor pusi de paza, cu substante detonatoare ascunse in pungute mici, pitite de cele mai multe ori in cele mai intime zone ale corpului.

Meciurile de fotbal dintre echipele bucurestene Steaua, Dinamo si Rapid sunt considerate de fortele de ordine, de fiecare data, de risc maxim, asta din cauza comportamentului extrem de violent al suporterilor. Locotenent-colonelul Ion Lepadatu, seful Brigazii a treia a Jandarmeriei, cea care intra totdeauna prima la bataie, a dezvaluit in cadrul emisiunii “Fara violenta“, de la Cosmos TV, metodele de lucru ale unora dintre fanii gruparilor din Capitala. Brigada a treia este cea care, anul trecut, a oprit confruntarea violenta dintre stelisti si dinamovisti la Mall-ul situat in zona Lujerului, apeland la numeroase arestari. La meciul disputat in urma cu zece zile, intre aceleasi echipe rivale, nebunia a inceput chiar inainte de startu l partidei, in jurul orei 18.00. Atunci, jandarmii au oprit conflictul dintre cele doua grupuri, dar cu ce risc. In timp ce actionau pentru calmarea situatiei, fugarin-du-i pe atacatori pe stradute, de la balcoanele blocurilor s-a aruncat asupra lor cu borcane, tigai goale, ghivece de flori sau sticle!

Stelistii ridica steagurile si scurma gazonul
Toata lumea se intreaba si acum care sunt metodele de introducere pe stadion a zecilor de torte. Colonelul Ion Lepadatu a lamurit lucrurile: suporterii stelisti au introdus, la ultimul derby, fumigenele si alte substante pe sub gardul imprejmuitor, chiar sub gazon, cu o zi sau doua inainte de meci. De aici au fost luate dupa ce au trecut de controlul corporal de rutina. „Atunci cand incep sa fie desfasurate steagurile la peluze, sub paravanul lor se trece la confectionarea articolelor pirotehnice. Am descoperit un fel de mastic, deci moale la control corporal, ascuns in plastic transparent sau staniol. Plasticul se aprinde extrem de usor, dupa ce incarcatura a fost varata pe teava confectionata din betele de la steaguri. Mai mult, am depistat la tribuna oficiala unul dintre suporteri care incerca sa intre cu o toba mare, plina cu materiale pirotehnice”, a spus Ion Lepadatu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.