Fratii Cristescu investesc 3,5 milioane euro intr-o fabrica de adezivi pentru gresie si faianta, in judetul Cluj. "Noi avem la Aghiresti o fabrica de uscare a nisipului, cu o capacitate de 80.000 de tone pe an, pe care vrem s-o marim la 260.000 de tone pe an. In plus, vom deschide si o fabrica de adezivi pentru gresie, faianta si polistiren, care va avea o capacitate de productie de 80.000 de tone pe an", a declarat Marius Cristescu, citat de Mediafax.
Lucrarile de constructie vor incepe in luna ianuarie si se vor incheia in luna septembrie a anului viitor.
Bega Minerale Industriale, controlata de Emil si Marius Cristescu, a alocat la inceputul acestei luni trei milioane de euro pentru achizitia unor utilaje din Olanda, care vor fi folosite in carierele din Aghiresti Cluj, Aghiref Bihor, Faget Timis si Gura Sada din Hunedoara.
"Utilajele sunt de dimensiuni foare mari, specifice pentru cariere. In urma acestei investitii, capacitatea de productie a tuturor carierelor apartinand Bega Minerale Industriale, va creste de la 350.000 de tone de nisip, cat estimam pentru acest an, la peste 500.000 de tone de nisip anul viitor", a adaugat Marius Cristescu.
Marius Cristescu detine impreuna cu fratele sau, Emil, grupul Bega, care controleaza platforma industriala Faur din Bucuresti. Fratii Cristescu intentioneaza sa investeasca anul viitor in aceasta unitate peste 30 de milioane de euro pentru amenajarea a circa 10 hectare de hale industriale, destinate inchirierii catre diverse companii.
El estimeaza ca, in decurs de doi ani, suprafata totala a spatiilor industriale amenajate la Faur va ajunge la circa 30 de hectare, ceea ce ar aduce venituri lunare din chirii de peste un milion de euro.
De asemenea, fratii Cristescu intentioneaza sa construiasca pe un teren de cinci hectare pe care-l detin in centrul Timisoarei un complex format dintr-un mall, doua cladiri de birouri si un hotel de patru stele, investitia ridicandu-se la peste 100 de milioane de euro.
Oamenii de afaceri Marius si Emil Cristescu sunt actionari la circa 30 de firme cu activitati in mai multe sectoare, printre care forajul petrolier, industria constructoare de masini, transporturi, turism, constructii si imobiliare.