Investitorii din piata la termen de la Sibiu au continuat sa tranzactioneze ieri raportul euro/leu sub cotatiile din piata valutara, atat cumparatorii cat si vanzatorii anticipand aprecierea leului pana la Craciun. Piata s-a deschis la 3,5 lei, a urm
Investitorii din piata la termen de la Sibiu au continuat sa tranzactioneze ieri raportul euro/leu sub cotatiile din piata valutara, atat cumparatorii cat si vanzatorii anticipand aprecierea leului pana la Craciun. Piata s-a deschis la 3,5 lei, a urmat o scadere la 3,495 lei, pentru ca apoi euro sa revina peste pragul de 3,5 lei, cu un maxim de 3,52 lei si o inchidere la 3,5099 lei, mai jos cu 0,77 bani fata de miercuri.
Pentru martie piata s-a deschis la 3,56 lei, pentru ca pana spre final euro sa coboare la 3,5001 lei, inchiderea realizandu-se la 3,515 lei, mai jos cu 2,2 bani fata de sedinta precedenta.
Pe piata unde se tranzactioneaza uncia de aur, tranzactiile pentru scadenta lunara au fost realizate la 760 - 764 dolari, in crestere fata de miercuri, investitorii luand in calcul aprecierea dolarului fata de euro.
In cazul derivatelor pe actiuni s-a mentinut o volatilitate ridicata, care a actionat ca un adevarat catalizator, lichiditatea crescand la 19.418 contracte futures si optiuni, cu o valoare care reprezinta echivalentul a 72,65 milioane de lei.
Astfel, pentru a doua oara in aceasta luna, valoarea de pe piata futures sibiana a depasit-o pe cea a tranzactiilor de la BVB.
"Ultimele doua zile, s-au dovedit a fi interesante si avantajoase pentru cumparatorii de cursa lunga, dar totodata destul de dure pentru jucatorii short, observa Mirabela Coss, broker la SSIF Broker Cluj. Am asistat din nou la situatii deosebite, adica atat spread-uri mari cat si volatilitate foarte ridicata, concomitent cu inchideri semnificative de pozitii, probabil in mare parte din partea arbitrajorilor carora echivalenta spot - futures le-a dat ocazia de a-si lichida operatiunile inaintea termenului".
SIF 2 s-au detasat cu un volum de aproape 11.000 contracte, pentru decembrie pretul evoluand pe un culoar cuprins intre un minim de 3,386 si un maxim de 3,4775 lei, la inchidere fiind cotate la 3,41 lei, in crestere cu 2,5 bani. Pentru martie s-a consemnat o crestere de 0,07 bani, iar pretul de cotare a ajuns la 3,6305 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.