Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a inceput urmarirea penala impotriva fostului senator al Partidului Romånia Mare, actualmente deputat al aceluiasi partid, Ioan Aurel Rus. Acesta este acuzat alaturi de fiul sau si de alte doua pe
Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a inceput urmarirea penala impotriva fostului senator al Partidului Romånia Mare, actualmente deputat al aceluiasi partid, Ioan Aurel Rus. Acesta este acuzat alaturi de fiul sau si de alte doua persoane de racolare, indrumare sau calauzire a unei persoane pentru trecerea frauduloasa a frontierei, de organizarea acestor activitati, complicitate la fals privind identitatea si asociere in vederea savårsirii de infractiuni. Actiunea a avut loc in urma cu trei ani, iar in afacere sunt implicate si alte doua persoane, printre care si fiul demnitarului. La mijloc este vorba despre o spaga de 2.000 de euro, din care fiul parlamentarului a incasat 500 de euro. Surse judiciare spun ca gruparea „parlamentara“ a mai scos ilegal din tara si alte persoane certate cu legea.

Belelele deputatului au inceput in anul 2004, cand a incercat sa scoata din tara, pe banda de iesire pentru diplomati, o persoana data in consemn la frontiera pentru o condamnare la opt luni de inchisoare privind falsul de identitate. La data de 14 mai 2004, in jurul orei 02.30, la PTF Nadlac, s-a prezentat pentru iesirea di n tara, pe banda pentru diplomati, senatorul PRM de Bistrita-Nasaud, Ioan-Aurel Rus. Acesta calatorea intr-un Opel Vectra alaturi de un pasager, Ovidiu Daniel Gales, iar masina era condusa de Mircea Andrei Lucaciu. La controlul de frontiera efectuat, din studiul pasaportului lui Ovidiu Daniel Gales s-a constatat ca acesta este falsificat prin inlocuirea fotografiei titularului. Soferul si senatorul au sustinut ca nu cunosc persoana in cauza si ca au luat-o cu ei la ocazie in statia Petrom din apropierea PTF Nadlac. Avand in vedere cele declarate, cat si rangul demnitarului, le-a fost permisa continuarea calatoriei celor doi. Persoana care avea pasaportul falsificat a fost retinuta pentru cercetari. Ea a recunoscut politistilor de frontiera ca pasaportul apartine altei persoane si ca acesta are aplicata in fals fotografia sa. Atunci si-a recunoscut si adevarata sa identitate: Flore Grigore Bartes, domiciliat in jud. Bistrita-Nasaud.

2.000 de euro drumul påna in Austria
Bartes a declarat ca a recurs la aceasta metoda pentru ca avea de ispasit o pedeapsa de opt luni de inchisoare pentru fals privind identitatea. In data de 1 martie 2004, Politia de Frontiera Nadlac il prinsese pe Flore Grigore Bartes pe sensul de intrare in tara legitimandu-se cu pasaportul altei persoane. Referitor la falsificarea de acum a pasaportului, Bartes a declarat oamenilor legii ca prin intermediul unei cunostinte l-a cunoscut pe Francisc Forrai in Beclean. Acesta s-a angajat sa-l scoata din tara prin folosirea unui pasaport falsificat, cu ajutorul unui senator si in schimbul sumei de bani, la fel cum au mai fost scoase din tara si alte persoane care aveau interdictie de a parasi Romania. I-a cerut 2.000 de euro sa-l duca pana in Austria. Ulterior, suma a fost micsorata la 1.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.