Acesta este acuzat ca ar fi ajutat o persoana condamnata la opt luni de inchisoare, care avea interdictie sa iasa din tara, sa paraseasca Romania. Procurorii i-au mai pus sub invinuire in acelasi dosar pe fiul deputatului, Sergiu Ioan Ciprian Rus, Fr
Acesta este acuzat ca ar fi ajutat o persoana condamnata la opt luni de inchisoare, care avea interdictie sa iasa din tara, sa paraseasca Romania. Procurorii i-au mai pus sub invinuire in acelasi dosar pe fiul deputatului, Sergiu Ioan Ciprian Rus, Francisc Forrai si Mircea Andrei Lucaciu. Procurorii sustin ca, in 2004, Ioan Rus Aurel - pe atunci senator de Bistrita- ar fi transportat prin frontiera de stat a Romaniei o persoana despre care avea cunostinta ca are interdictie de iesire din tara. Politistii de frontiera au intrerupt calatoria, constatand ca persoana cu interdictie avea documente falsificate. Potrivit Mediafax, persoana pe care Rus ar fi incercat s-o scoata din tara a sustinut ca s-a inteles cu Forrai sa-l treaca granita, cu ajutorul unui senator si ca i-ar fi remis fiului deputatului suma de 500 de euro. Rus a spus ca nu il cunoaste pe individul despre care procurorii sustin ca ar fi incercat sa-l scoata din tara si ca toate acuzatiile aduse sunt rodul unei razbunari. "Sunt nevinovat si nu imi fac nici o problema. E doar inceputul unor razbunari ale procurorului Ioan Lumperdean de la DIICOT Bistrita, care vrea sa-i acopere pe niste prieteni de-ai lui, politisti, care au abuzat sexual niste fete", a spus Rus. Potrivit Mediafax, procurorul Lumperdean a declarat ca nu este interesat de acuzatiile deputatului. (A.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.