a€žPostul de selectioner al echipei nationale a fost inventat pentru puturosi. Un manager adevarat isi doreste mai mult decat 2-3 saptamani de munca pe sezon", comenta Jose a€žThe One" Mourinho posibilitatea ca el, a€žUn
a€žPostul de selectioner al echipei nationale a fost inventat pentru puturosi. Un manager adevarat isi doreste mai mult decat 2-3 saptamani de munca pe sezon", comenta Jose a€žThe One" Mourinho posibilitatea ca el, a€žUnicul" (cum l-au numit jurnalistii din Regatul Unit), sa aterizeze in curtea unei federatii dispusa sa-i plateasca salariul cuvenit antrenorului primei reprezentative.
De atunci, de pe vremea cand divortul dintre Mourinho si Roman Abramovici saracea fondul de premiere al tabloizilor din tara lui Tony Blair, a curs ceva apa pe Tamisa iar portughezul si-a mai revizuit atitudinea. Partial, of corse. Cum Steve McLaren, altfel un bun englez, s-a dovedit a fi la fel de bun antrenor precum fostul sau adversar din semifinalele Cupei UEFA (va mai amintiti de Cosmin Camiloiu?), sefii federatiei engleze s-au dat de ceasu` rau sa-i gaseasca un inlocuitor. Rijkaard, Capello, Lippi (Ferguson nu, ca e prea scotian), Hiddink, ba chiar Van Basten, toata crema cea vestita a fotbalului continental a fost bagata in sedinta de federalii londonezi, doar-doar s-o gasi cineva dispus sa a€žrepereze" onoarea sifonata a selectionatei Albionului.
ALL YOU NEED IS LOVE. In cele din urma, daca ar fi sa ne luam dupa cotidianul a€žThe Sun", tot Jose Mourinho, sireacu`, a fost preferat de omologul lui Mircea Sandu. Sa vezi si sa nu prea crezi, fostul manager al celor de la Chelsea ar fi dispus sa accepte oferta in schimbul a vreo 6 milioane de lire sterline. Mai mult decat atat, Mourinho s-ar fi si deplasat in Anglia pentru a negocia termenii contractului. "Antrenorul portughez, in varsta de 44 de ani, le-a spus oficialilor FA ca este pregatit sa preia nationala Angliei si sa renunte la ideea de a antrena o echipa europeana de top, cum ar fi AC Milan sau Real Madrid", zice la gazeta respectiva. Asa o fi, nu spunem tocmai noi ca nu, doar ca motivatia conform careia a€žfamilia lui Jose iubeste Anglia, nationala reprezentand o mare oportunitate pentru el" nu prea sta in picioare. Mai corect ar fi sa spunem ca detinatorul trofeelor puse la bataie atat in Cupa UEFA cat si in Champions League iubeste provocarile ca nimeni altul. Ba mai plateste si oarece impozite pentru casa (a se citi palatul) pe care si-a pastrat-o in Londra. Cunoscatorii stiu de ce.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.