Presedintele CSM, judecatorul Anton Pandrea, a declarat ieri ca CSM se afla in imposibilitatea de a valida concursul pentru functiile de conducere la instante si parchete, deoarece procurorii DNA au ridicat la 25.11.2007 toate lucrarile de la testari
Presedintele CSM, judecatorul Anton Pandrea, a declarat ieri ca CSM se afla in imposibilitatea de a valida concursul pentru functiile de conducere la instante si parchete, deoarece procurorii DNA au ridicat la 25.11.2007 toate lucrarile de la testarile scrise. Pana la finalizarea anchetei, rezultatele concursului nu vor putea fi validate, a anuntat Pandrea, care a tinut sa precizeze ca va sustine ancheta DNA, desi scandalul "a pus intr-o lumina nefavorabila intregul sistem judiciar romanesc". Pandrea a adaugat ca rezultatele concursului vor fi invalidate numai acolo unde se va dovedi ca au fost viciate de o eventuala frauda. Intrebat ce va face CSM daca se va dovedi ca ancheta DNA este o facatura, presedintele CSM a spus ca la final se va declansa o Inspectie care va stabili daca s-a respectat legea in acest caz. Procurorul Gabriela Ghita, presedintele Comsiei de examinare (fost Procuror General adjunct al Romaniei), invinuita in dosar pe motiv ca ar permis scurgerea unor subiecte de la examene, a adresat ieri DNA o cerere in care solicita revocarea comunicatului din 5.12.2007, prin care s-au dat publicitatii invinuirile la adresa sa. Potrivit comunicatului DNA: "din probele administrate a mai rezultat ca in cursul lunii noiembrie 2007, procurorul Guli Sterian a obtinut prin intermediul lui Cojocaru Eugen, de la presedinta Comisiei de examinare Ghita Georgeta Gabriela, o parte din subiecte, inainte de examen". Gabriela Ghita sustine ca afirmatia este "nereala si constituie manipulare a opiniei publice prin comunicare de informatii false in scopul acreditarii si impunerii unei ipoteze nereale". Procurorul Ghita sustine ca DNA a incalcat prezumtia de nevinovatie si a comis un abuz de drept. Ghita ne-a mai pus ieri la dispozitie un raspuns al DNA la plangerile sale privind refuzul procurorilor de a prezenta probele acuzarii, raspuns prin care DNA a instiintat-o ca ii refuza cererea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.