Valoarea investitiilor realizate de Cosmote in subsidiara romaneasca se ridica la 450 milioane de euro, o parte importanta a fondurilor fiind directionata catre optimizarea si extinderea retelei, a anuntat ieri operatorul roman de telecomunicatii.
"Investind constant in infrastructura, Cosmote va ajunge la o acoperire de aproape 98% din populatie si 86% din teritoriu pana la sfarsitul acestui an. Avand una dintre cele mai rapide dezvoltari ale retelei GSM din Europa, compania a finalizat in acest an proiecte importante de infrastructura, precum asigurarea acoperirii in toate statiile de metrou din Bucuresti si in intreaga regiune a Deltei Dunarii", se arata intr-un comunicat al companiei.
Cosmote Romania si-a relansat operatiunile in decembrie 2005 si a depasit trei milioane de clienti in luna octombrie 2007.
"In numai 2 ani, am ajuns operatorul de telefonie mobila cu cea mai dinamica evolutie din Romania, avand in prezent o cota de piata de aproximativ 14%. In acelasi timp, ne pastram promisiunea facuta, aceea de a aduce un plus de valoare clientilor nostri si de a revolutiona piata prin initiativele noastre, oferind produse si servicii de calitate, relevante si accesibile pentru toti romanii", a declarat Nikolaos Tsolas, CEO Cosmote Romania,Cosmote si-a extins reteaua de magazine cu 65%Pana la sfarsitul anului 2007, reteaua de distributie va include 850 de magazine in intreaga tara, cu 65% mai mult decat in perioada similara din 2006. Cosmote Romania a extins si numarul punctelor de vanzare a cartelelor preplatite si de reincarcare, de la 12.000 de unitati la sfarsitul anului trecut la 30.000 de puncte in decembrie 2007.
Printre cele mai importante evenimente din 2007 s-au numarat lansarea serviciului inovativ i-mode, in luna mai, precum si introducerea serviciilor de voce dedicate companiilor.Profit net, din 2009Parte a grupului elen de telecomunicatii mobile Cosmote, filiala din Romania a consemnat in 2006 venituri de 43,8 milioane de euro si pierderi nete de 91,6 milioane euro.
In primele noua luni ale acestui an, compania a raportat venituri de 105,2 milioane de euro si pierderi operationale de 27,4 de milioane de euro.
Pentru 2008, grupul elen estimeaza ca subsidiara din Romania va trece pe profit operational si pe castig net in 2009.
Cosmote Romania este controlata de Cosmote Grecia (70% din titluri) si Romtelecom (30% din actiuni).
Romtelecom este detinut de grupul OTE, care controleaza 54,01%, si de statul roman, prin Ministerul Comunicatiilor, cu 45,99%.
Cosmote Romania este membra a Grupului Cosmote, operatorul mobil cu cea mai extinsa prezenta din sud-estul Europei. Grupul Cosmote desfasoara operatiuni de succes in Grecia (Cosmote Grecia), Bulgaria (Globul), Albania (AMC), FYROM (Cosmofon) si Romania. Adresandu-se unei piete regionale de 46 milioane de oameni, Cosmote are in prezent peste 14 milioane de clienti. In primele noua luni ale anului, Grupul Cosmote a inregistrat venituri de 2,251 miliarde de euro, un profit net de 275,9 milioane euro si EBITDA de 745 milioane euro.
Pe piata telefoniei mobile mai activeaza Orange Romania - 9,31 milioane clienti la finele lunii septembrie 2007, urmat de Vodafone Romania, cu 8,579 milioane milioane de clienti (luna septembrie), si Telemobil, operatorul serviciului Zapp, care a depasit 500.000 de abonati in luna iunie.