Fotbalistul lui Getafe a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare dupa ce a lovit un agent al Politiei Transporturi.

Mos Nicolae nu a fost prea darnic cu internationalul roman Cosmin Contra. Fotbalistul de rezerva al lui Getafe a fost condamnat de Judecatoria Timisoara la un an de inchisoare cu suspendare si o amenda de 20.000 de lei pentru agresarea unui politist. ,,Este o decizie aberanta. Nu inteleg de ce am fost condamnat de vreme ce nu i-am facut nimic. Trebuie sa se termine o data cu hotia din sistemul judecatoresc din Romania. Voi face recurs si voi merge si pina la Haga, daca va fi nevoie. Avocatul meu (n.r.- Petru Antoniu Rusu Aspru) mi-a spus ca doamna judecator nu a tinut cont de nici un fel de proba sau de martori. Daca cineva isi inchipuie ca isi face un nume pe spatele meu, se insala amarnic", a afirmat Cosmin Contra.

Incidentul s-a petrecut in luna iunie a anului trecut, cind sotia lui Contra, insarcinata la vremea respectiva, si un agent de la Politia Transporturi au fost protagonistii unui accident minor de circulatie. Mai exact, autoturismul Alinei Contra a fost tamponat usor din spate de cel al agentului Adrian Beleiu. Sosit imediat la fata locului, fotbalistul nu si-a mai putut stapini nervii si l-a lovit pe politist, reusind sa-i sparga nasul si sa-i rupa un dinte.

Hotarirea dictata de Judecatoria Timisoara a fost atacata cu recurs de avocatul lui Contra. „Exista citeva lacune la dosar, astfel ca am facut recurs la prima sentinta’’, a afirmat avocatul Petru Antoniu Rusu Aspru.

Cunoscut ca un tip impulsiv, fotbalistul roman nu se afla la primul incident de aceasta natura. La sfirsitul lui 2005, Contra s-a luat la bataie la antrenament cu portarul lui Getafe, Juan Catalayund, si cu un alt fotbalist, Parades. Anterior, in perioada in care a jucat la AC Milan, el a avut o altercatie violenta cu Edgar Davids de la Juventus, episod in urma caruia conducerea italienilor a decis sa-l concedieze.