Cartea Romaneasca ne ofera o analiza profesionista facuta faptelor, scrierilor si cenzurii din perioada intrata in istoria literaturii romane cu numele de „obsedantul deceniu".

Autoarea, Ana Selejan, reputat profesor la Universitatea „Lucian Blaga" din Sibiu, pune sub lupa primii si poate cei mai grei ani ai dictaturii comuniste in Romania. Cartea a aparut deja in sase volume care urmaresc evolutia literaturii romane din 1949 pina in 1960. Cartea Romaneasca a inceput reeditarea acestei impresionante lucrari.

Demersul autoarei a fost foarte bine primit de critica de specialitate: „De multa vreme se simte la noi nevoia unor studii serioase consacrate fenomenelor cele mai caracteristice din cultura epocii comuniste: realismul socialist, cenzura si altele. Cu exceptia suitei de carti ale doamnei Ana Selejan - «Literatura in totalitarism» - si a unor cercetari «punctuale» sau colectii de documente colaterale, n-avem pina astazi nici o abordare sistematica si exhaustiva a fenomenelor cu pricina", e de parere criticul si istoricul literar Nicolae Manolescu.

Mai multe detalii despre legendara formatie Phoenix gasiti pe www.cotidianul.ro/select