Centrul de formare profesionala SEAT a aniversat 50 de ani. Evenimentul oficial care marcheaza aceasta aniversare, organizat in incinta impunatoarei cladiri Paseo de la Zona Franca din Barcelona, a fost oficiata de Ernest Maragall, ministrul Educatie
Centrul de formare profesionala SEAT a aniversat 50 de ani. Evenimentul oficial care marcheaza aceasta aniversare, organizat in incinta impunatoarei cladiri Paseo de la Zona Franca din Barcelona, a fost oficiata de Ernest Maragall, ministrul Educatiei al guvernului catalan. Participantii la eveniment au fost numerosi reprezentanti ai mediului de afaceri, profesori si sindicalisti. Marca SEAT a fost reprezentata, alaturi de multi altii, de Ramon Paredes, vicepresedinte al departamentului de Resurse Umane.
Domnul Paredes, care si-a inceput cariera in cadrul companiei ca ucenic la centrul de formare profesionala, a subliniat in timpul evenimentului importanta acestui centru "care a format si continua sa formeze profesionisti de inalta clasa si a reusit cu succes sa gaseasca solutia la nevoile dezvoltarii tehnologice de-a lungul timpului. In acest sens, trebuie sa precizez ca nu este vorba de un centru de formare profesionala oarecare, ci de unul de pe bancile caruia ies acei profesionisti de care este atata nevoie in industria automobilistica".
Centrul de formare profesionala SEAT acopera o suprafata de 7.500 mp, dintre care 4.000 mp sunt destinati efectuarii de workshop-uri, fiind infiintat in anul 1957. A fost creat din dorinta producatorului spaniol de automobile de a forma profesionisti care sa ocupe posturi aparute in urma dezvoltarii sectorului si sa faca fata unor sarcini de natura tehnologica tot mai mare.
De la infiintarea sa, aproape 3.400 de persoane au luat parte la programele de formare profesionala din acest centru, iar 64% dintre acestea si-au urmat cariera in cadrul companiei.
Centrul de formare profesionala SEAT ofera actualmente cursuri de pregatire in domeniul masinariilor, al electromecanicii si al instalatiilor de masini si conducte cu o durata de doi ani academici. In urma incheierii acestei perioade de formare, absolventilor li se ofera o calificare in domeniul pe care si l-au ales, ei putand opta pentru un studiu aprofundat timp de un trimestru dintr-un an de studiu pe Formare Ocupationala.
Centrul se ocupa si de formarea in domeniul limbilor straine, al tehnologiei si al diverselor sfere de activitate din mediul de afaceri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.