Clasamente cu cele mai bune coloane sonore din toate timpurile au fost facute, in nenumarate rånduri, de multe publicatii sau posturi de radio. Cinefilii insa sunt destul de nehotaråti. Daca ascultatorii BBC 6 au ajuns la concluzia ca ce
Clasamente cu cele mai bune coloane sonore din toate timpurile au fost facute, in nenumarate rånduri, de multe publicatii sau posturi de radio. Cinefilii insa sunt destul de nehotaråti. Daca ascultatorii BBC 6 au ajuns la concluzia ca cel mai bun soundtrack al tuturor timpurilor este cel al filmului „The Blues Brothers“, vizitatorii site-ului contactmusic.com spun ca muzica trilogiei „Stapånul inelelor“ este cea mai buna coloana sonora. Asadar, vom face o incursiune printre preferintele cinefililor, care, de cele mai multe ori, au puncte comune, dar ne vom exprima si propriile opinii.

Cel mai recent clasament intocmit in urma cu o luna de revista Vanity Fair spune ca piesa „Purple rain“, compusa de Prince pentru filmul omonim, este cea mai ascultata, dansata si placuta dintre toate. Alaturi de aceasta, in topul 50 realizat de prestigioasa publicatie se mai gasesc si piesele ce-au facut istorie in filme ca „Trainspotting“, pe locul sapte, sau „Saturday night fever“, pe opt. Desi este considerat unul dintre cele mai slabe productii ale cinematografiei, iata ca „Purple r ain“ a lasat si lansat totusi ceva bun. Editorii Vanity Fair spun ca piesa lui Prince este o combinatie „fatala“ de funk, R&B, pop, metal si chiar cu influente psihedelice, care au definit soundul anilor '80. Pe locul doi se afla The Beatles cu „A hard day's night“, din filmul omonim, apoi urmeaza piese din productii ca „The harder they come“, „Pulp Fiction“ sau „The Graduate“.

Contactmusic.com nota, in 2005, ca muzica trilogiei „Stapanul Inelelor“ a fost votata drept cea mai buna coloana sonora a tuturor timpurilor, surclasand „Razboiul stelelor“ si „Lawrence al Arabiei“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.