Presedintele Traian Basescu a folosit o sintagma din lexicul ceausist, ieri, la instalarea noului director al SIE, Mihai Razvan Ungureanu:"activul de comanda".

La ceremonia de instalare, la care presa nu a avut acces, seful statului l-a prezentat pe noul director tuturor sefilor de directii din cadrul serviciului romanesc de spionaj. Dupa ceremonie, Traian Basescu a spus ca numirea lui Mihai Razvan Ungureanu va contribui la cresterea performantelor si a credibilitatii "activului de comanda" SIE. In mod special, Traian Basescu i-a multumit generalului Silviu Predoiu, pentru ca pe durata interimatului acestuia performantele SIE "au fost in crestere, au fost bune si utile". Pe Ungureanu l-a felicitat pentru "performanta din Parlament".

Presedintele a mentionat ca l-a prezentat pe Ungureanu "activului de comanda" de la SIE. Nu a ratat ocazia de a folosi noua sintagma: "Am convingerea ca si pregatirea pe care o are, de istoric, dar si de om de externe va fi o contributie foarte buna la cresterea performantelor serviciului si in cresterea credibilitatii activului de comanda si al serviciului in ansamblu". Presedintele s-a declarat convins ca desemnarea lui Ungureanu la SIE "este una potrivita". La rindul sau, noul director al SIE, Mihai Razvan Ungureanu, s-a declarat, increzator "in vocea puternica a Romaniei, care a spus ca merita un loc bun sub soare". De asemenea, nous sef al SIE i-a promis presedintelui:"Puteti fii convins ca aceasta institutie, care este temelia statului de drept, va face fata tuturor provocarilor si nu va incalca in niciun fel Constitutia si legile tarii". "Succes, Razvan !", i-a replicat Basescu.