Presedintele Basescu i-a cerut premierului Tariceanu sa-i remanieze pe ministrii Chiuariu si Pacuraru.

Seful statului i-a trimis prim-ministrului, pe 29 noiembrie, exact in ziua in care convocase consultarile la Palatul Cotroceni, o scrisoare in care ii cerea sa ii schimbe de urgenta pe ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, si pe cel al Muncii, Paul Pacuraru, ambii din PNL. Solicitarea lui Traian Basescu ajungea la Calin Popescu Tariceanu dupa ce PNL, PSD, PRM si PC boicotasera amintitele consultari politice de la Palatul Cotroceni. Motivul invocat de presedinte pentru solicitarea revocarii din functia de ministru a fost ca impotriva celor doi a fost inceputa urmarirea penala.

In scrisoarea publicata in exclusivitate de MEDIAFAX, Basescu ii atrage atentia lui Tariceanu ca, in ultimii trei ani, cinci membri ai cabinetelor pe care le-a condus „fac obiectul unor cercetari in dosare penale pentru presupuse fapte de coruptie", iar acum, fata de doi ministri, DNA i-a cerut „incuviintarea urmaririi penale pentru fapte de coruptie inca din luna septembrie a acestui an". Ii nominalizeaza pe Chiuariu si pe Pacuraru. Seful statului reaminteste ca, pe 4 octombrie a.c., Chiuariu a initiat o ordonanta de urgenta care a fost adoptata de Guvern si „care il viza in mod direct". Basescu explica faptul ca aceasta ordonanta a facut practic imposibila urmarirea penala a membrilor Guvernului.

In replica, premierul Calin Popescu Tariceanu a respins, printr-o scrisoare de raspuns, acuzatiile formulate de seful statului, implicit solicitarea de remaniere, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale. Tariceanu a aratat ca are alte prioritati, legate de situatia economica si sociala.

Chiuariu pleaca

Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, l-a informat saptamina aceasta, potrivit MEDIAFAX, pe premierul Tariceanu ca ia in calcul posibilitatea demisiei, el trimitind la Guvern un document in care prezinta un astfel de gest ca pe o consecinta a esecului ordonantei ANI.

Basescu il acuza pe Bogdan Olteanu ca ii apara pe infractori. Amanunte pe www.cotidianul.ro/select