Muncitorii de la fostul combinat Tepro Iasi - actuala societate ArcelorMittal Tubular Products Iasi -  sunt „invitati“ de conducere sa paraseasca uzina, pe baza de cereri. „Muncitorilor li s-a spus clar ca pot pleca in numar c
Muncitorii de la fostul combinat Tepro Iasi - actuala societate ArcelorMittal Tubular Products Iasi - sunt „invitati“ de conducere sa paraseasca uzina, pe baza de cereri. „Muncitorilor li s-a spus clar ca pot pleca in numar cat mai mare din cadrul companiei, contra unei recompense. Cine vrea sa plece va face o cerere pana la data de 12 decembrie. Cererea este adresata directorului si incepand cu 1 ianuarie petentilor li se va desface contractul de munca. Cine pleaca, primeste o recompensa de 14.000 de lei“, a declarat liderul Sindicatului „Virgil Sahleanu“, Costica Rotaru.

El a adaugat ca aceasta suma nu poate fi considerata „salariu compensator“, deoarece legislatia actuala nu mai permite asa ceva. Pe langa aceasta recompensa, deoarece nu poate acorda ajutor de somaj, conducerea combinatului va acorda lunar, pentru o perioada de 12 luni, fiecarui angajat care pleaca cate 300 de lei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.