Cetatenii romani din Italia nu trebuie sa se simta lezati de masurile legislative luate in aceasta tara impotriva cetatenilor comunitari care comit delicte, a declarat, ieri, Daniele Mancini, ambasadorul italian la Bucuresti, la seminarul "Italia si
Cetatenii romani din Italia nu trebuie sa se simta lezati de masurile legislative luate in aceasta tara impotriva cetatenilor comunitari care comit delicte, a declarat, ieri, Daniele Mancini, ambasadorul italian la Bucuresti, la seminarul "Italia si Romania. Imagini si perspective", organizat de Unimpresa - Uniunea Intreprinderilor Italiene in Romania.

"Romanii trebuie sa inteleaga nevoia de securitate a italienilor. In ultimele luni s-au inregistrat valuri de delicte si infractiuni care nu pot sa nu influenteze opinia publica italiana. In acelasi timp trebuie sa intelegem cu totii ca delictul comis de un cetatean roman este totusi comis de un cetatean roman, nu de Romania", a spus Mancini. El a atras atentia ca lipsa de incredere aparuta in ulima perioada intre Romania si Italia poate deveni periculoasa pentru relatiile dintre cele doua state. "Trebuie sa luptam impreuna impotriva acestei derive, deoarece intre Italia si Romania nu exista un plan B, dimensiunea relatiei dintre statele noastre nepermitandu-ne o varianta de rezerva", a spus Mancini.


PROBLEMÃ…. Pe de alta parte, ambasadorul italiat a declarat ca Romania ar trebui sa isi recunoasca problema de emigratie in conditiile in care un sfert din forta sa de munca este plecata din tara. Economia romaneasca nu isi va putea sustine cresterea economica in aceste conditii, a avertizat el. "Romania are o patrime din forta de munca plecata in strainatate. Nici o tara care vrea sa creasca nu poate permite asa ceva. Romania are nevoie de aceasta forta de munca si trebuie facute eforturi pentru ca o parte din ea sa fie adusa inapoi", a spus Mancini. Insa si in Italia trebuie sa se intervina suplimentar pentru integrarea fluxurilor migratorii, a adaugat el.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.