"In aceasta scrisoare nu se prezinta nici o dovada care sa ne permita sa spunem ca meciurile au fost trucate. Vom analiza acest denunt asa cum facem cu toate cele pe care le primim. Dar trebuie sa fim precauti pentru ca intre federatia albaneza si Gu
"In aceasta scrisoare nu se prezinta nici o dovada care sa ne permita sa spunem ca meciurile au fost trucate. Vom analiza acest denunt asa cum facem cu toate cele pe care le primim. Dar trebuie sa fim precauti pentru ca intre federatia albaneza si Guvern este un conflict care dureaza de mult", a declarat o sursa din cadrul UEFA pentru AFP. Premierul Albaniei, Sali Berisha (foto), a declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca ultimele doua meciuri ale Albaniei din preliminariile CE din 2008, cu Romania (1-6) si Belarus (2-4) au fost "trucate pentru mafia pariurilor". Ministrul Turismului, Sporturilor, Culturii si Tineretului din Albania, Ylli Pango, a trimis o scrisoare la UEFA prin care cere o ancheta asupra presedintelui federatiei, Armand Duka, in cazul meciurilor considerate trucate. "Fotbalul este un joc al victoriilor si infrangerilor. Si insuccesele trebuie acceptate, indiferent cat de dificil ar fi uneori", a replicat federatia Albaneza, intr-un comunicat. UEFA a recunoscut sambata, oficial, ca a deschis o ancheta, in colaborare cu Biroul European de Politie (Europol), care vizeaza 15 meciuri asupra carora planeaza suspiciuni. Forul european a asigurat ca investigatiile nu vizeaza meciuri din preliminariile lui Euro 2008, dar a admis ca a fost alarmata de sumele "neobisnuite" pariate la partide din preliminariile cupelor europene. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.