Colegiul Medicilor Bucuresti a decis sa-i sanctioneze dur pe medicii implicati in cazul Sebastian, copilul care s-a asfixiat, la nastere, cu cordonul ombilical. Astfel, dr. Mirela Moarcas, cea care a preluat gravida pe ultimele saptamani de sarcina,
Colegiul Medicilor Bucuresti a decis sa-i sanctioneze dur pe medicii implicati in cazul Sebastian, copilul care s-a asfixiat, la nastere, cu cordonul ombilical. Astfel, dr. Mirela Moarcas, cea care a preluat gravida pe ultimele saptamani de sarcina, nu va mai avea dreptul sa profeseze timp de un an. Pe långa aceasta, medicul Cristian Radoi, seful garzii, a fost sanctionat cu retragerea dreptului de practica pe o perioada de sase luni, desi toti cei implicati au confirmat ca acesta nu fusese anuntat. Sotii Lungu au acuzat personalul unitatii ca fiul lor, Sebastian, nu vede, nu aude si nu poate fi alimentat decat printr-un furtun, pentru ca s-a asfixiat cu cordonul ombilical, lipsa aerului afectand creierul micutului. Parintii sustin ca acest lucru a fost cauzat de faptul ca tanara a ramas nesupravegheata de catre medicii si asistentele care erau de garda. Comisia de Disciplina a CMB s-a pronuntat cu deosebita promptitudine in cazul celor doi medici, aplicand pedepse extrem de aspre. Nu acelasi lucru s-a petrecut in cazul mortii Patriarhului, cand profesorul Sinescu, acuzat de erori in modul in care a fost tratat Teoctist, a fost scos basma curata. Nici Col egiul Medicilor din Bucuresti si nici Colegiul Medicilor din Romania nu s-au putut pronunta impotriva sefului lor, profesorul Sinescu. Probabil, pentru a-si spala imaginea patata de modul in care a fost cercetat cazul Sinescu, CMB s-a dezlantuit impotriva medicilor fara pile.

„Nu suntem niste monstri!“
O victima colaterala a acestei povesti tragice a micutului Sebastian este dr. Cristian Radoi, medicul de garda din noaptea fatidica. Acesta nu a fost informat despre starea gravidei, lucru confirmat si de dr. Mirela Moarcas, in fata Comisiei de Disciplina a CMB. Singura vinovatie a medicului Radoi este aceea ca era de garda si trebuia sa raspunda pentru orice problema aparuta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.